İmamoğlu özür diledi

Ekrem İmamoğlu, "Bugünkü açıklamalarımda kentimizdeki hizmetleri engellemeye çabalayanların yanlışlarını dile getirirken 'Tiyatro yapıyorlar.' ifadesini kullanmamam gerekirdi. Bu ifadem sebebiyle kırdığım bütün sanatçı dostlarımdan özür diliyorum." dedi.

GÜNDEM 19.01.2022, 00:00 20.01.2022, 08:52
İmamoğlu özür diledi

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediye) Başkanı İmamoğlu, bugün yaptığı açıklamalar sebebiyle sanatçılardan özür diledi.

"Özür diliyorum"

İmamoğlu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, şu sözleri sarf etti:

"Tiyatro sanatçısı Fırat Tanış son derece haklı. Bugünkü açıklamalarımda kentimizdeki hizmetleri engellemeye çabalayanların yanlışlarını dile getirirken 'Tiyatro yapıyorlar.' ifadesini kullanmamam gerekirdi. Bu ifadem sebebiyle kırdığım bütün sanatçı dostlarımdan özür diliyorum."

İmamoğlu ne demişti?

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattını inceleyen İmamoğlu, incelemeler esnasında 'Cumhurbaşkanlığı 2022 Yatırım Programı'na alınmadığını söylemiş, finansmanı ve projesi hazır durumda olan Sefaköy-Beylikdüzü metro hattına ilişkin olarak, şu sözleri sarf etmişti:

"Kentimizde yaklaşık olarak 4 kişiden 1'inden söz ediyoruz. Bu sürece onay verilmemesi, yatırım planına dahil edilmemesi ve işletilmemesi İstanbul halkına kötülüktür, ihanettir. En üst tonda uyarımı ve çağrımı yapıyorum. Bu kentin halkına ihanet eden yöneticileri bir bir deşifre ederiz. Bana bütçe, borç safsatalarını sakın açmasınlar. 2020 yılında oy çokluğuyla onaylanmıştı. Tiyatro yapıp yapmadıklarını merak ediyorum."

Fırat Tanış'tan eleştiri gelmişti

Ünlü oyuncu Tanış, İmamoğlu'nun bahse konu sözlerine, “Ahlaksızlığı 'tiyatro' ile tarif eden bir yerel yöneticinin mensubu olduğu siyasi iradeden, kültür-sanat politikası bekliyoruz. Daha çok bekleriz... Muhalefet böyleyse iktidarı siz düşünün." paylaşımında bulunmuştu. 



Yorumlar (0)