İmamoğlu'ndan zam açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Zam yapmıyoruz, diye bir taahhüdümüz yoktu. Suyun indirimli olması için bir taahhüdümüz vardı, onu yerine getirdik." diye konuştu.

GÜNDEM 16.11.2019, 18:22
İmamoğlu'ndan zam açıklaması!

Küçükçekmece Gölü havzasındaki Bathonia arkeolojik kazı alanında incelemeler yapan İmamoğlu, gazetecilerin gündeme dair sorularına yanıt verdi.

Barajların durumu

"Kışa girerken en düşük seviyelerde karşılar sizi barajlarınız." diyen İmamoğlu, "Aslında şu anda İstanbul barajlarının durumu iyi. Önümüzdeki yılla ilgili hiçbir kaygımız yok. Tehdit eden şudur; bu bazen iki yıllık kuraklığa sebep olursa ve öyle bir dönem yaşarsanız o zaman İstanbul risk altındadır. Buna dönük de tedbirlerimiz var. Tabii ki tasarruf önemlidir. Toplumu ve kurumları bu konuda duyarlılığa davet ediyorum. Biz de ona dönük tedbirler alıyoruz Büyükşehir Belediyesi olarak." ifa
elerini kullandı.

Suya yapılan zam konusu

Suya yapılan zamma ilişkin ise İmamoğlu, "Bir de 'Zam yapmıyoruz.' diye bir taahhüdümüz yoktu. Suyun indirimli olması için bir taahhüdümüz vardı, onu yerine getirdik. 2020 için insanlarımıza böyle bir zam yapmak zorundayız ki hizmet edebilelim. Dünyanın hiçbir yerinde, ülkemizde de belediyenin yaptığı zamların kaynağı belediye değildir. Eğer abartılı bir şey yapıyorsa hesabını sorarsınız." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)