İmamoğlu'ndan Soylu'ya "çizmeli fotoğraf" tepkisi: Superman değilim!

İstanbul'da bayramda yaşanan yağışlarda kente gelmemekle eleştirilen Ekrem İmamoğlu, basın toplantısında eleştirilere yanıt verdi. Basına çizmeli poz veren İçişleri Bakanı Soylu'yu eleştiren İmamoğlu, "Tek adama hoş görünmek için şov yapılıyor. Bu tarz bir hizmet anlayışını başka yerde görmeniz mümkün değil. Superman gibi olay yerine gelerek sorunları anında çözemem. O gece ekiplerle iletişim halindeydim." dedi.

GÜNDEM 14.07.2022, 13:39 14.07.2022, 13:56 Hakan Öksüz
İmamoğlu'ndan Soylu'ya "çizmeli fotoğraf" tepkisi: Superman değilim!

Bayramın ilk günlerinde İstanbul'da yaşanan kuvvetli yağışlar, kent genelinde günlük hayatı olumsuz etkiledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yağışlar sırasında tatilini yarıda bırakmadığı için eleştirilerin odağına yerleşti. Bir basın toplantısı düzenleyen İmamoğlu, kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

"Tek adama hoş görünmek için şov yapılıyor"

Yağış sırasında basına çizmeli fotoğraf veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştiren İmamoğlu, "Çizme giyerek basına poz veriliyor. Tek adama hoş görünmek için şov yapılıyor. Bu tarz bir hizmet anlayışını başka yerde görmeniz mümkün değil. Hem afete yol açacak kararlar alın hem de afet bölgesine giderek pozlar verin. Elimde sihirli değnek yok. Superman gibi olay yerine gelerek sorunları anında çözemem. Bu filmlerde olacak bir şey." dedi.

"İstanbul'da afet durumu yaşanmadı"

Son günlerdeki yağışlarda İstanbul'da afet durumunun yaşanmadığını dile getiren İmamoğlu, sadece bazı ilçelerde su baskınlarının yaşandığını kaydetti. Esenyurt ilçesine bağlı Pınar Mahallesi'nde geçmişte de benzeri durumların yaşandığını kaydeden İmamoğlu, "En son 2020 yılında burada büyük bir sorun yaşanmıştı. Sorunu çözmek için bölgeye 8 milyon liradan fazla yatırım yapma kararı aldık. O süreç halen daha devam ediyor. Yağışların olduğu gece ekiplerle koordine durumdaydım." ifadelerini kullandı.

"Tek adamlık yüceltiliyor, kendi akıllarıyla iş yapmıyorlar"

Türkiye'de çoğu şeyin anormal şekillerde halledildiğini aktaran İBB Başkanı İmamoğlu, iktidarın uygulamalarından dolayı dejenere bir durumun yaşandığını sözlerine ekledi.

İmamoğlu, "Her sorunu tek adamın çözmesi bekleniyor. Bu olgu, tüm alanlara yayıldı. İşler normalden saptı. Önemli mevkilerde görev yapan kişiler, tek adamdan gelen ne varsa uyguluyor. Kendi akıllarıyla harekete geçmiyorlar. Tepeden bir direktif gelmezse işler yürümüyor. Bu iş yapma durumu ve bakış açısı, yavaş yavaş işlendi. Tek adamlık yüceltiliyor ve herkes oradan medet umuyor." dedi.

"3 yılda sadece 25 gün izin kullandım"

İstanbul'daki seçimleri 3 yıl önce kazandığını hatırlatan İmamoğlu, "Bu süreçte toplamda sadece 25 gün izin kullandım. Yani bu ne demek? Her yıl sadece 1 hafta izinliydim. İstanbul'a hizmet etmek, benim için kutsal bir görev. Ne kadar efor harcadığım ortada. Bir taraftan aileme de vakit ayırmak istiyorum. Bunu yaparken İstanbul'u ihmâl etmiyorum ki. Her zaman nerede olmam gerekiyorsa orada olacağım." diye konuştu.

Yorumlar (0)