İmamoğlu'ndan 'Sancaktepe-Yenidoğan Metro Hattı' açıklaması

İmamoğlu, Sancaktepe-Yenidoğan Metro Hattı'nın inşasını iptal etmediklerini, kredi bulmaları durumunda çalışmalara başlayacaklarını dile getirdi.

GÜNDEM 07.06.2021, 21:21 08.06.2021, 15:49
İmamoğlu'ndan 'Sancaktepe-Yenidoğan Metro Hattı' açıklaması

İBB'den (İstanbul Büyükşehir Belediye) tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre İmamoğlu, yapımı sürmekte olan Sancaktepe-Yenidoğan Metro Hattı'nın Sancaktepe Şehir Hastanesi istasyonu şantiyesinde inceleme yaptı.

"10 hat için para ayırdık"

İmamoğlu, belediyenin 4 milyar TL'nin üzerinde öz kaynağından metroların inşasına para ayırdığını söyleyerek, bu parayı inşaat faaliyetleri devam eden 10 hata ayırdıklarını ifade etti.

"Bütçemiz yeterli değil"

Sancaktepe-Yenidoğan Metro Hattı'nın bugünkü bedelinin 2,2 milyar TL olduğunu belirten İmamoğlu, "Bizim toplamda ayırdığımız öz kaynağın yarısını buraya ayırmamız lazım ki inşa edebilelim. Bugünkü bütçemizin böyle bir gücü yok. Fakat borçlandığımız durumda yapabiliriz. Emek Hastanesi istasyonundan başlayan; Sarıgazi, Taşdelen ve Yenidoğan hattı ile ilgili süreci iptal etmiş değiliz." 

"Kredi bulmak gerekiyor"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sancaktepe-Yenidoğan Metro Hattı'ndaki doldurma işlemlerinin de deprem ve çevre ile ilgili riskler nedeni ile yapıldığını ifade ederek, kredi bulmaları durumunda, bir ay içinde doldurulan yerlerin açılabileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)