İmamoğlu'ndan Kanada'ya 'Kaz Dağları' telefonu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanada Büyükelçisi Chris Cooter ile telefon görüşmesi yaptı. İmamoğlu, "Kaz Dağları ile ilgili gözlemlerimi kendisiyle paylaşmayı arzu ettim. Sıcak bir konuşma oldu, kendileri de süreci takip ettiklerini ilettiler." diye konuştu.

GÜNDEM 06.08.2019, 20:50 06.08.2019, 22:00
İmamoğlu'ndan Kanada'ya 'Kaz Dağları' telefonu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hacet Deresi'nin yaşam vadisi projesine dönüştürülmesi kararının ardından yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Şantiye alanının yakınına kadar gelen vatandaşlar, İmamoğlu ile fotoğraf çektirdi. 

Gazetecilerin sorularını da şantiye alanında yanıtlayan İmamoğlu, yapımına bir süre önce başlanan ve yaşam vadisi projesine dönüştürülen çalışmayla ilgili, "Yaşam vadileri olarak düşündüğümüz alanlardan bir tanesi. Tümüyle bu tür yeşil alanları geziyorum. Hepsinde de çok hızlı hareket etmek istiyoruz. Çünkü insanların yeşil alan talepleri çok yoğun. İyimser tahmin buranın bu sene sonu bitmesi. Ama biraz daha ötelersek diyelim ki, inşallah 2020 yılının ilkbaharını burada karşılarız." ifadelerini kullandı.

KANADA BÜYÜKELÇİSİ İLE TELEFONLA GÖRÜŞTÜ

İmamoğlu, incelemelerin ardından makamına dönerek, Kanada Büyükelçisi Chris Cooter ile telefon görüşmesi yaptı.

Görüşme sonrası açıklama yapan İmamoğlu, "Çok sıcak bir diyalog yaşadığımız Kanada Büyükelçisini arayıp, Kaz Dağları ile ilgili gözlemlerimi kendisiyle paylaşmayı arzu ettim. Sıcak bir konuşma oldu, kendileri de süreci takip ettiklerini ilettiler. Bilgiler ulaştığında benimle de paylaşacağını kendileri aktardı" değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)