İmamoğlu'ndan Gezi davası açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gezi Parkı davasında çıkan beraat kararlarıyla ilgili, "İstanbul'da yaşayan herkes adına bu şehrin tarihini, kültürünü, yeşilini, doğasını savunan herkese selam olsun" yorumunu yaptı.

GÜNDEM 18.02.2020, 16:24
İmamoğlu'ndan Gezi davası açıklaması!

Mayıs 2013'te başlayan ve 2 hafta devam eden Gezi Parkı eylemlerinden dolayı biri tutuklu, yedisi firari 16 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

Davanın tek tutuklu sanığı iş insanı Osman Kavala'nın da aralarında yer aldığı 9 kişiye beraat kararı verildi, 7 firari sanık hakkında çıkarılan yakalama kararları iptal edildi ve "ifadelerinin alınmasına yönelik" ayrı ayrı yakalama emri çıkarılmasına karar verildi. Kavala'nın da tahliyesine hükmedildi. 

"Yargıya olan güvenin tazelendi"

Kararın sevindirici olduğunu belirten  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından "Gezi Parkı ile ilgili davada herkese beraat çıkması çok sevindirici ve yargıya olan güvenin tazelendiği bir karar oldu. İstanbul’da yaşayan herkes adına bu şehrin tarihini, kültürünü, yeşilini, doğasını savunan herkese selam olsun" paylaşımını yaptı.

Yorumlar (0)