İmamoğlu'ndan Erdoğan’a cevap: "Allah’ım bizleri iftiralardan ve iftiracılardan koru"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Suudi Arabistan dönüşündeki "İBB’nin bunun hesabını vermesi lazım" sözlerine, “Cumhurbaşkanı, hükümetinin sorumluluğunda olan “terörist yakalama” işini bizlere havale etmiş. Kendisine, İBB’ye güveni için teşekkürler.” ifadeleriyle yanıt verdi.

GÜNDEM 30.04.2022, 17:18
İmamoğlu'ndan Erdoğan’a cevap: "Allah’ım bizleri iftiralardan ve iftiracılardan koru"

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına cevap verdi.

“Cumhurbaşkanına teşekkürler!”

Ekrem İmamoğlu, İBB’de çalıştığı belirtilen ve PKK terör örgütü ile bağlantısı olduğu iddia edilen şahıs ile ilgili İBB’ye eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, "Cumhurbaşkanı’nın İBB’ye ilişkin suçlamalarını dinledim. Belli ki yapamadıkları altyapı yatırımlarını ve metroları yapmak yetmemiş. Hükümetin sorumluluğunda olan “terörist yakalama” işini de Cumhurbaşkanı, bizlere havale etmiş. Kendisine, İBB’ye güveni için teşekkürler.” sözlerini kullandı.

“Yandaş gazetecilere bu görüntüler nasıl servis edildi, bunu sorgulayın!”

İBB Başkanı İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: 

“İlk başta ‘terörist’ yakalamak için niye 8 gün beklenip, şov ile yakalama gerçekleştirildiğinin izahını isteyin. Daha sonra ise bu görüntülerin, MOBESE servisinde olduğu gibi yandaş gazetecilere emniyetten nasıl servis edildiğini sorgulayın. Yani maşallah baksanıza emniyet, haber ajanslarına neredeyse rakip olmuş. Yargının işi günü geldiği zaman bu meseleler olacaktır. Allah'ım, Ramazan ayında iftiracılardan ve iftiralardan bizi koru. Sayın Cumhurbaşkanı; Terör örgütü şüphelisi, üyesi vb. suçluları yakalama sorumluluğu kolluk güçlerinindir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin değil. İşe alımlar konusunda İBB, bütün yasal uygulamaları gerçekleştiriyor.”

Yorumlar (0)