İmamoğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Üzücü bir yorum!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na cevap verecek kadar derece kaybına uğramadım" ifadelerine cevap verdi.

GÜNDEM 05.02.2020, 14:33 05.02.2020, 16:02
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Üzücü bir yorum!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, "İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı"nda açılış konuşmasını yaptıktan sonra gazetecilerin gündeme dair sorularına yanıt verdi.

"7 ay önce de kazmayı vuruyorlardı"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın Kanal İstanbul'un imar planının onaylandığına dair açıklamaları hakkında, "Sayın Bakan yaklaşık 7 aydır 'Kazmayı vuracağız' diye, kazmayla samimi bir ilişki kurduğunu ifade ediyor. Bu işi, bu kadar basite alan bir bakan söylemi hayatımda hiç duymadım." diyen İmamoğlu, "Her cümlesi 'Kazmayı vuracağız.' İstanbul halkının yüzde 55’i ile 65’i arasında, bu sürece tümüyle karşı olduğunu görüyoruz. Şimdi kamuoyunu görmezden gelen, bilimsel raporları bu kadar görmezden gelen bir akla gerçekten şaşıyorum. Kıymet de vermiyorum. 7 ay önce de kazmayı vuruyorlardı. 4 ay sonra ÇED raporu ortaya çıktı. O askıdan indi, plan çıktı. Her gün kazmayı vuruyorlar." ifadelerini kullandı.

"Kimse doğuştan İBB Başkanı ya da Cumhurbaşkanı olmadı"

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Ben, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na cevap verecek kadar derece kaybına uğramadım" şeklindeki ifadelere şu yanıtı verdi:

"Önce şu kısmından başlayayım sorunuzun; benim Genel Sekreter Yardımcımın süreciyle ilgili net bulunmayan ifadem nedir? Şunu mu bekliyorlar benden: Birileri suç duyurusunda bulundu, ben de birileri gibi yargısız infaz yapacağım! Ben, hayatımda hiç böyle bir şey yapmadım. ‘İnceliyoruz’ dedim. Ama altını da çizdim, ‘Ben, insanın yaşamına, biçimine, tarzına, davranışına, inancına karşı bir hamle üretecek, saygısızlık yapacak, rencide edecek -bu, bir insanın başörtüsü olabilir veya başka bir inanca sahiptir, onu aşağılamak olabilir- bu şekilde davranacak bir insan, benimle 1 dakika aynı yerde duramaz. Bırak çalışanına, vatandaşa hiçbir şekilde bu tavır ve davranışta bulunamaz dedim. Bu kadar net bir açıklama. Ama inceleme yapılıyor. Bir taraf diyor ki, ‘Bu hakaretlere maruz kaldım’; diğer taraf da ‘Ben böyle bir şey demedim. Hatta beni soruşturun’ diyor kendi imzasıyla. Bir kanun, hukuki hak bunu sorgulayacağına, edepsiz, ahlaksızca manşetleri atan, ‘Ahlaksız kadın’ diye ta benim aileme kadar laf yetiştirmeye çalışan, zavallı, ne olduğu belli olmayan, gazeteci olduğunu da düşünmediğim insanları sorgulasınlar. Birincisi bu. İkincisi; bu soru sorulmuşsa ve Sayın Cumhurbaşkanı buna cevap vermişse, ben anlamadım. Sorulan soruyla bu aynı şey değil. Derece deyince benim aklıma ‘Fahrenheit’ ya da ‘Celcius’ gelir. Derece deyince benim aklıma insan gelmez. İnsanı hayatımda hiç derecelendirmedim. Sayın Cumhurbaşkanı’nın zihninde böyle bir şey varsa üzülürüm. Açıkçası kimse doğuştan İBB Başkanı ya da Cumhurbaşkanı olmadı. Bunlar kademeli bir şekilde oluyor. İnsanların katkısıyla ve puanlamasıyla, insanların verdiği yetkiyle oluyor. Bunu unutmamak lazım. Üzücü bir yorum olmuştur. Söyledikten sonra kendisi de üzülmüştür diye düşünüyorum."

Yorumlar (0)