İmamoğlu'ndan çağrı: Bu hatadan vazgeçin!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin, "Gelin bu hatadan vazgeçin. 16 milyon insan adına, Türkiye insanları, milletimiz adına yalvarıyorum, bu işten vazgeçin." diyerek çağrıda bulundu.

GÜNDEM 20.01.2020, 16:37
İmamoğlu'ndan çağrı: Bu hatadan vazgeçin!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Terkos Gölü'nde belediye bürokratları ile birlikte inceleme yaptı. 

Terkos İşletmeleri Şube Müdürü İsmail Aydın, Ekrem İmamoğlu ve yanında bulunan Genel Sekreter Yavuz Erkut, Genel Sekreter Yardımcıları Murat Yazıcı ve Murat Kalkanlı ile İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Raif Mermutlu'ya sunum yaptı.

Yapılan sunumun ardından İmamoğlu ve beraberindeki heyet, Karadeniz sahilinde bulunan Karaburun'da inceleme yaptı. 

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılan yatırımların Kanal İstanbul Projesi ile yok olacağını kaydeden İmamoğlu, "Düşünün ki, şu anda gezdiğimiz Terkos'ta çok değil, 1,5 yıl önce Terkos'tan İkitelli'ye yapılan yatırımın bile kanal yokmuş gibi ihale edilmiş olduğunu düşünün. Tümüyle bertaraf olacak. Yani yüz milyonlarca liralık yatırımlar bunlar. Sadece bu yatırımın İSKİ'ye bedeli, 20 milyar liralar civarına çıkıyor. Bu kadar vahşi bir süreçten bahsediyoruz. Bunu niye anlatıyorum? Yani gelin bu hatadan vazgeçin." dedi.

"16 milyon insan adına yalvarıyorum"

İmamoğlu, Türkiye'nin başka mevzuları olduğunu ve onlara odaklanılması gerektiğini aktararak, "Onun için anlatıyorum. 16 milyon insan adına, Türkiye insanları, milletimiz adına yalvarıyorum, bu işten vazgeçin. Yani bu ülke adına, faydası adına bunu söylüyorum." ifadelerini kullandı. 

"Mesele siyasi değil"

Kanal İstanbul Projesi meselesinin siyasi olmadığına dikkat çeken İmamoğlu, esnaf, tüccar, sanayi oda ve kuruluşlarını da sürece katılmaya çağırdı. 

İmamoğlu, Terkos Gölü'nün Kanal İstanbul Projesi'nden olumsuz etkileneceğini ve göl suyunun tuzlanarak kullanılmaz hale geleceğini iddia etti. 

Yorumlar (0)