İmamoğlu'ndan Akşener ve seçim çalışmaları yorumu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in masaya dönmesi ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hakkında konuştu. Bundan sonra sahadaki çalışmaların önem kazandığını vurgulayan İmamoğlu, "Arkadaşım Sayın Mansur Yavaş ile çalışmalara başladık." dedi.

GÜNDEM 09.03.2023, 13:02 Hakan Öksüz
İmamoğlu'ndan Akşener ve seçim çalışmaları yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisi ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olma kararı hakkında da konuştu.

"Mansur Yavaş ile çalışmalara başladık"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in sürecin olgunlaşmasına katkı sunduğunu belirten İmamoğlu, 14 Mayıs'ta hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimlerinin yapılacağını hatırlattı. "Bundan sonra sahadaki çalışmalar konuşulmalı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması için ben ve arkadaşım Sayın Mansur Yavaş, çalışmalara başladık." ifadelerini kullandı.

"Seçimin kazanılması tek hedeftir"

14 Mayıs'ta seçimlerin kazanılması hedefinden başka bir duyguya sahip olmadığını vurgulayan İmamoğlu, "Makam tarifi (cumhurbaşkanı yardımcılığı) ile ilgili süreçlerle ilgili duygum yok. Seçimin kazanılması tek hedeftir. Bu süreçte en çalışkan nefer ben olacağım. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kılıçdaroğlu ve diğer siyasi partiler gibi biz de çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Akşener yarın, Kılıçdaroğlu ise salı günü Hatay'da olacak

Cuma günü İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, salı günü ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun deprem bölgesi Hatay'da incelemeler yapacağını kaydeden İmamoğlu, Akşener'in masaya dönmesiyle ilgili "Önemli olan bütünleşerek yola devam etmektir. Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Akşener, bu sürecin lokomotifi konumunda. 'Buna nasıl katkı sunabiliriz' düşüncesiyle hareket ediyoruz." dedi.

Yorumlar (0)