İmamoğlu'na taşlı saldırıya Kalın'dan yorum

Son iki haftadaki duruma bakıldığında seçimin ilk turda Cumhur İttifakı lehine biteceğinin sinyallerini aldıklarını kaydeden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da yaptığı mitingdeki taşlı saldırı hakkında da konuştu.

GÜNDEM 08.05.2023, 09:24 Hakan Öksüz
İmamoğlu'na taşlı saldırıya Kalın'dan yorum

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendirdi. Seçimlere ilişkin tahminlerini açıklayan Kalın, "Sahadaki görüntüye baktığımızda son iki haftada durumun bizim lehimize değiştiğini görüyoruz. Vatandaşın meydanlardaki ilgisi bunu gösteriyor. Cumhur İttifakı lehine ciddi bir ivmenin olduğu görülüyor. Bazı kararsız seçmenlerin de bundan etkilenmesi ve Cumhur İttifakı'na yönelmesi olası. Birinci turda seçimin Cumhur İttifakı lehine sonuçlanacağını tahmin ediyorum." dedi.

"Bunun yaşanması üzücü"

Kalın'a Erzurum mitinginde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yapılan taşlı saldırı da soruldu. Son derece üzücü olayların yaşandığını kaydeden Soylu, "Biz de İstanbul mitinginin ardından oradan ayrılıyorduk. Belediye başkanımızı aradım. İçişleri bakanımız ile konuştum. Valinin yaptığı açıklamaya da baktım. Hangi partiden, hangi gruptan olursa olsun farketmez, önceliğimiz herkesin can ve mal güvenliğidir." ifadelerini kullandı.

"Herkes istediği yerde miting yapamıyor, biz de yapamadık"

Erzurum'da bu seçim sürecinde ilk kez böyle bir olayın yaşandığını kaydeden Kalın, "Bütün partiler kitlesini sahaya sürmüşken ve herkes çok motiveyken bunun yaşanması üzücü. Herkese geçmiş olsun diyorum. Burada farklı unsurlar da var. Biz de önceki gün Erzurum'daydık. İl Seçim Kurulları belirliyor miting alanlarını. Herkes istediği yerde miting yapamıyor. Bize de bir yer tahsis edildi. Daha önce Gar Meydanı'nda yaparken şimdi de kentin merkezinde yaptık. Sayın İmamoğlu tarafı ise başka bir yer istemiş. Burası miting alanı olmadığı için bir hoparlör koyarak miting yapmak, 'izinsiz gösteri' kapsamına giriyor. Her şeye rağmen oraya otobüsler getirilip konuldu." diye konuştu.

"Esnaf ziyareti yapacağız diyerek gelip miting yaptılar"

İmamoğlu'nun, miting alanı olarak belirlenen yerde konuşmak yerine burayı tercih ettiğini kaydeden Kalın, "Esnaf ziyareti yapacağız diyerek gelip miting yaptılar. Başvuruyu esnaf ziyareti olarak yapmışlar. Valiliğin açıklamasında da bu var. Esnaf ziyaretini arabayla ya da yürüyerek yaparsınız. Kolluk kuvvetleri de ona göre tedbirlerini alıyor. Sonra esnaf ziyareti başka bir şeye evriliyor. Sokakta hoparlörle konuşunca bir tür mitinge dönüştü iş. Sonrasında taşlarla saldıran bir grup var. Bu saldırıyı asla kabul edemeyiz. Çocuklarla beraber yaralananlar olmuş. Bu olay araştırılacak." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)