İmamoğlu ile Yavaş isyan etti: Hep aynı şey oluyor!

Seçimlere ilişkin Anadolu Ajansı (AA) tarafından açıklanan oy oranlarına Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'tan tepki geldi. Ekrem İmamoğlu, önceki seçimlerden örnekler vererek AA'yı eleştirdi. Mansur Yavaş ise, "Elimizdeki verilere göre Sayın Kılıçdaroğlu yüzde 23,87 ile önde. Bizi takip edin." dedi.

GÜNDEM 14.05.2023, 20:03 14.05.2023, 20:26 Hakan Öksüz
İmamoğlu ile Yavaş isyan etti: Hep aynı şey oluyor!

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy sayımı başladı. Ajanslardan gelen ilk sonuçlar, Mİllet İttifakı cephesini memnun etmedi. Erdoğan'ın yüzde 60 bandında başladığı oy sayımında dakikalar geçtikçe fark kapandı. Erdoğan, yüzde 52 bandına indi. 

İmamoğlu: "AA'nın itibarı, sıfırın altına indi"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sonuçların gelmeye başladığı ilk anlarda Erdoğan'ın oy oranının yüksek gösterilmesini eleştirdi. İmamoğlu, "Her seçimde gördüğümüz aynı manzarayla karşı karşıyayız. Anadolu Ajansı (AA) yine aynı şeyi yapıyor. AA'nın itibarı, 31 Mart seçimlerinde sıfırın altına inmişti. Bitkisel hayata girdiler, çıkmak için bizim iktidarımızı bekliyorlar. Vatandaşlarımız, AA'nın sonuçlarına itibar etmesin." dedi.

Eski seçimlerden örnekler verdi: "AA ile ilgili beklentimiz yok"

AA ile yöneticilerinin, İstanbul'daki seçimlerde gerçek sayıları görünce veri akışını kestiğini hatırlatan İmamoğlu, "Onlarla ilgili beklentimiz yok. Devlet kuruluşu olmalarına rağmen bu böyle. 2015 seçimlerinde Sayın Erdoğan'ı yüzde 65 ile başlattılar. O seçimde Erdoğan, yüzde 40 ile seçimi bitirdi. Kasım 2015 seçiminde Sayın Erdoğan yüzde 75 ile başladı, yüzde 49 ile bitirdi. 2018'de ise yüzde 67 ile başlayan oy oranı, yüzde 52'ye geriledi. 2019 seçiminde AA, 2 saat sonra veri akışını kesti." ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş: "AA, kendi işine gelen sonuçları veriyor"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da 31 Mart yerel seçiminden örnek verdi. Rakibinin yüzde 83 ile başladığını ancak daha sonradan aradaki farkın kapandığını kaydeden Yavaş, "AA, kendi işine gelen sonuçları veriyor. Bir ajans olarak gerçek işlevini yerine getirmiyor. Bizim elimizdeki sonuçlara göre Sayın Kılıçdaroğlu yüzde 23,87 ile önde. Bize inanın. AA'nın durumuna düşüp de mahcup olmayız. Türkiye çapında şu an açılan sandık sayısı yüzde 23.87. Bizi takip edin." dedi.

Yorumlar (0)