İmamoğlu ile moderatör arasında Celal Şengör tartışması!

Prof. Dr. Celal Şengör, telefonla bağlandığı bir televizyon programında, Kanal İstanbul'un depremi tetiklemeyeceğini söyledi. Konuşmanın ardından, programın konuğu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile moderatör Didem Arslan arasında sert bir tartışma yaşandı.

GÜNDEM 09.01.2020, 10:09 13.01.2020, 17:57
İmamoğlu ile moderatör arasında Celal Şengör tartışması!

Habertürk'te yayınlanan "Türkiye'nin Nabzı" programına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuk olarak katıldı. 

Celal Şengör: "Katılımcı seçimi yanlıştı"

Programa telefonla katılan İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü profesörlerinden Celal Şengör, Kanal İstanbul tartışmalarında taraf olmadığını belirtti. Şengör, İBB'nin toplantısına, katılımcıların alan dışından olması sebebiyle katılmama kararı aldığını söyledi.

Şengör ayrıca, Kanal İstanbul Projesi'nin kesinlikle depremi tetiklemeyeceğini ifade etti.

Telefon bağlantısından sonra moderatör Didem Arslan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında sert bir tartışma yaşandı.

"16 milyonluk bir kentin belediye başkanıyım, herhangi birisi değilim"

İmamoğlu, Celal Şengör'ün programa telefon aracılığıyla katılmasının yanlış olduğunu, kendisiyle programda yüz yüze konuşmayı tercih edeceğini ifade etti. İmamoğlu, "Celal Şengör'ü programa telefonla dahil etmeniz yanlıştı. Ben İstanbul Belediye Başkanıyım. Burada dört gazeteci arkadaşımız var. Ben herhangi bir konuğunuz değilim. 16 milyonluk bir kentin belediye başkanıyım. Ben depremi tetikler demedim. Söylediğim şey net." diye konuştu.

"Bağlanacağını bana sormadınız"

Programın moderatörü Didem Arslan da Celal Şengör'ün programa katılıp katılamayacağını Ekrem İmamoğlu'na sorduğunu belirtti. İmamoğlu ise "bana sormadınız" diyerek tepki gösterince Didem Arslan, "İtirazınız olmadı ama" yanıtını verdi.

Didem Arslan: "Sayın başkan siyaseti çok fazlasıyla öğrenmişsiniz"

İmamoğlu, Arslan'a yönelik, "Benim bu konuda itiraz hakkım var mıydı yok muydu bilemiyorum, ben bu konuda deneyimli bir televizyon insanı değilim birilerinin dediği gibi" ifadelerini kullanınca moderatör Arslan, "Ama sayın başkan siyaseti çok fazlasıyla öğrenmişsiniz" diyerek tepkisini dile getirdi. Bunun üzerine İmamoğlu, "Ben siyaseti öğrenmedim, ben düzgün tavrı öğrendim" cevabını verdi.

Yorumlar (0)