İmamoğlu hakkında suç duyurusu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Trabzon, Artvin ve Rize gezilerinde kamu kaynaklarının, bireysel siyasi çalışmalar çerçevesinde kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesi maksadıyla suç duyurusunda bulunuldu.

GÜNDEM 08.05.2022, 21:47
İmamoğlu hakkında suç duyurusu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na, avukat Aydın Egemen'in sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun, İBB kaynaklarını seçildiği kent sınırları dışında, siyasi saik ve amaçlarla sarf etmiş olduğunun kamuoyuna yansıdığı hatırlatılarak, bu konuların araştırılması istendi.

"Bu görevi kötü yönde kullanmaktır"

İmamoğlu'nun '2023'te gerçekleştirilecek olan seçimlerde cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin bir kararı var ise mevcut görevinden ayrılması gerektiği' kaydedilen dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Oysa, belediye başkanlığı unvanı ve yaptığı görev süresince, çalışma günü mesaisini, uhdesindeki bütün kamu kaynaklarını, bulunduğu kentte ikamet eden halkın sükun ve huzuru için harcamak yerine, mesaisini ve kamu kaynaklarını, bireysel siyasi saik ve amaçları için sarf ettiği kamuoyuna yansımıştır. Bahse konu iddiaların araştırılmasını istiyorum. Bu görevi kötü yönde kullanmaktır."

Kamu zararının giderilmesi istendi

Seçilmiş bireylerin kendilerini seçenlere karşı şeffaflık çerçevesinde, demokrasi ve hukuk devleti normlarına uygun bir şekilde hareket etmesinin asıl amaç olduğu ifade edilen dilekçede, "Bu amaç, evlatlarımızın, Türk milleti olarak geleceğimizin teminat altına alınmasıdır. Savcılık makamlarınız tarafından, şüphelinin söz konusu tarihte Trabzon, Rize ve Artvin ziyareti/mitingi olarak kamuoyuna yansımış olan siyasi çalışmalarında, İBB kamu kaynaklarının bireysel siyasi çalışmalar çerçevesinde bir kuruş bile sarf edilip edilmediğinin araştırılmasını, eğer tespit edilmesi halinde kamu zararının giderilmesini talep ve arz ediyorum." denildi. 

Yorumlar (0)