İmamoğlu: Burs verdiğimiz öğrenci sayısını 75 bin yapmak istiyoruz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu YKS öncesinde 30 öğrenciyi Florya'daki Başkanlık Konutu'nda ağırladı. İmamoğlu burada yaptığı konuşmada öğrencilere stres yapmamaları yönünde tavsiyede bulunarak İBB olarak öğrencilere ilişkin yapılan projelerden bahsetti.

GÜNDEM 24.06.2020, 19:08
İmamoğlu: Burs verdiğimiz öğrenci sayısını 75 bin yapmak istiyoruz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 27-28 Haziran tarihlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek olan 30 öğrenciyle Florya'da bulunan Başkanlık Konutu'nun bahçesinde bir araya geldi.

İmamoğlu, gençlere sınavın bir son değil başlangıç olduğunu hatırlatarak konuşmasına başladı. Kendi hayatından örnekler veren İmamoğlu başarılı ve başarısız olduğu birçok süreci yaşadığını ifade ederek gençlere hayatlarında daha önlerine birçok fırsatın çıkacağını ifade etti. 

Gençlerin şikayetlerinin çok uzun bir süredir olduğunu ifade eden İmamoğlu, 30 yıldır bu şikayetlerin olduğunu ifade ederek sınav sistemlerinin değişmesinin ister istemez kafaları karıştırdığını ifade etti. Gençlere stres yapmamaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

"Burs verdiğimiz öğrenci sayısını 75 bin yapmak istiyoruz"

İmamoğlu İBB olarak başlangıçta 30 bin gence burs vererek başladıkları projeyi arttırarak bunu 75 bine çıkarma hedefleri olduğunu ifade etti. Türkiye'de en ucuz ulaşım olanağının İstanbul'da olduğunu ve 50 lira olduğunu kaydeden İmamoğlu üniversiteyi kazanmayan öğrencilere de belirli bir süreye kadar bu imkandan faydalanma hakkını getirdiklerini ifade etti. 

Yorumlar (0)