İmamoğlu, Avcılar’daki metrobüs kazasının nedenini açıkladı

Avcılar’da onlarca kişinin yaralandığı metrobüs kazasına ilişkin açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kayıtlarda şoförün, ‘Kötü oluyorum, ambulans çağırın’ diyerek bayıldığını görüyoruz” şeklinde konuştu. 

GÜNDEM 10.09.2022, 13:45
İmamoğlu, Avcılar’daki metrobüs kazasının nedenini açıkladı

Avcılar’da 2 metrobüsün kafa kafaya çarpıştığı ve onlarca kişinin yaralandığı büyük kaza, gündemdeki yerini koruyor. Bugün İYİ Parti lideri Meral Akşener ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Çengelköy Eğitim, Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi açılışına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaşanan faciaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

“Ekiplerimiz güzergahı 2 saat içinde tekrar ulaşıma açtı”

Büyük kazanın detaylarını paylaşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Saat 18.30 sıralarında 100 bini aşkın insan yolculuk yapıyor. Bu noktada kaza meydana geldi. Kaza sonrası ekiplerimiz çok hızlı bir şekilde hareket ederek, bu güzergâhı 2 saat içinde tekrar ulaşıma açtı. Kazaya ilişkin görüntüleri incelediğimizde ve elimizdeki kayıtlara baktığımızda şoförün, ‘Kötü oluyorum, ambulans çağırın’ diyerek baygınlık geçirdiğini ve otobüs direksiyonunun yan şeride doğru kayarak kafa kafaya çarpışmaya zemin hazırladığını görüyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Kaza anında şoförümüzün rahatsızlık geçirdiği görüntülerden ve ses kayıtlarından anlaşılıyor”

Kaza sebebiyle 117 vatandaşın hastaneye sevk edildiğini belirten İmamoğlu, “Şu an hastanede tedavi altında olan yaklaşık 10 vatandaşımız daha var. An itibariyle yaralı sayımız 10 civarında diyebiliriz. Bu süreçte iki hastamız operasyon geçirdi. İkisi de araç şoförlerimiz. Deneyimli şoförlere sahibiz. Rahatsızlanan şoförlerimiz 10 seneden beri bu hatlarda görev yapıyor. Kaza anında şoförümüzün rahatsızlık geçirdiği görüntülerden ve ses kayıtlarından anlaşılıyor. Vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacına varıncaya kadar konuyla ilgilendiğimizi belirtmek isterim. Hastaneye giderek vatandaşlarımızı ziyaret ettim. Eğer bu kazada en ufak bir ihmal varsa, mevkii ne olursa olsun gerekli adımların atılacağından kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)