İmamoğlu: 3 çocuk tavsiye etmek kolay, masrafları karşılamak zor

Ekrem İmamoğlu, "3 çocuk tavsiye etmek kolay ama masraflarını karşılamak hiç de kolay değil." diyerek, yeni doğan bebeklerin tüm gereksinimlerini 4 ay süreyle karşılayabilecek destek paketini ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dağıtmaya başlayacaklarını duyurdu.

GÜNDEM 05.04.2021, 22:06 06.04.2021, 11:57
İmamoğlu: 3 çocuk tavsiye etmek kolay, masrafları karşılamak zor

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni doğan bebeklerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek destek paketini ücretsiz olarak dağıtmaya başlayacaklarını açıkladı.

İmamoğlu, söz konusu paylaşımında, şu ifadelere yer verdi: 

"3 çocuk tavsiye etmek kolay ama masraflarını karşılamak hiç de kolay değil. Yeni doğan bebeklerin tüm gereksinimlerini 4 ay süresince karşılayacak olan destek paketini ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dağıtmaya başlıyoruz. Özellikle bebek ürünleri üretenleri, kampanyaya destek vermeye çağırıyorum."

'4 ay yetecek kadar bez koyuyoruz'

İmamoğlu’nun kişisel sosyal medya hesabında paylaştığı videoda görüşlerine yer verilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şengül Altan Arslan, “4 ay kadar yetecek olan bir bez koyuyoruz. Zıbını, battaniyesi, beşiği, şampuanı, yatağı, ateş ölçeri, yeleği, tırnak makası, pudrasından pişik kremine kadar bir bebek için lazım olan her şeyi düşündük ve pakete dahil ettik." dedi. 

İlk olarak 10 bin aileye dağıtılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Neval Gündoğan Arslan ise “Paketimizin içinde bir çocuğun doğduktan sonra ilk 3 senelik süre zarfı içerisinde ebeveynleri ile birlikte okuyabileceği 6 adetten oluşan bir kitap setimiz de bulunuyor.” ifadelerini kullandı. 

Destek paketinin ilk etapta 10 bin aileye dağıtılacağı belirtildi. 

Yorumlar (0)