İllere göre haftalık vaka sayısı açıklandı

COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgını ile mücadelede 'yerinde karar dönemi' başladı. Kent bazında '7 günlük vaka' sayılarının ortalaması canlı olarak yayımlanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı'nı paylaştı.

GÜNDEM 28.06.2021, 18:50 28.06.2021, 19:00
İllere göre haftalık vaka sayısı açıklandı

Koronavirüsle mücadele çerçevesinde yeni bir döneme adım atıldı. 'Yerinde karar dönemi'nde, şehir bazında haftalık vaka ortalaması paylaşılacak.

15 Şubat itibarıyla, kent bazında '7 günlük vaka' sayılarının ortalaması, canlı olarak yayımlanacak. Paylaşılacak olan veriler üzerinden bölgesel değerlendirmeler gerçekleştirilecek. Bu sayede, il hıfzıssıhha kurulları bölgesel tabanlı yeni önlemleri ya da gevşetme kararlarını uygulamaya koyabilecek.

Fahrettin Koca, geçtiğimiz haftanın verilerini paylaştı

Bakan Koca, 19 Haziran ile 25 Haziran tarihleri arasını kapsayan 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı' verilerini kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Koca, söz konusu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Kentlerimizde 100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam pozitif vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel haline ekten ulaşabilirsin. Vaka sayılarının düşüş hızı azalsa da bu durum normalleşmeye engel teşkil edemeyecek. Aşı, endişesiz günlere dönüşün şartıdır. Aşımızı yaptıralım."
 


Vaka sayısı en çok azalan kentler

Bakan Koca, vaka sayısının en çok azaldığı illeri açıkladı:

"Son bir hafta içinde pozitif vaka sayısı en çok düşüş gösteren kentlerimiz; Bolu, Kastamonu, Muş, Yozgat ve Tokat. Vaka sayılarının düşmesi normalleşme cesaretimizi artırıyor. Aşı ile endişeden kurtulacağız. Aşımızı yaptıralım."

Yorumlar (0)