İlker Başbuğ'dan Suriye yorumu!

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, bir etkinliğe katılarak konuşma yaptı. İlker Başbuğ, Suriye'de yüz yılın trajedisinin yaşandığını ifade ederek, "Umut ederiz ki trajedi sona erer. Ordumuza destek olmalıyız." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 20.10.2019, 11:45
İlker Başbuğ'dan Suriye yorumu!

Lüleburgaz'da katıldığı programda konuşan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "Dünyadakiler için öyle olabilir ama askerlik bizim için meslek değil. Üniformamı 53 yıl taşıdım. Üniformayı giydiğimizde başlayan çıkardığımızda biten bir sorumluluk değil bizimkisi. Sorumluluğumuz ancak mezarda biter." diye konuştu.

"Askerlik dünyada meslek olabilir, bizim için değil"

Sözcü'de yer alan habere göre, dünyadaki diğer uluslar için askerliğin meslek olabileceğini ifade eden eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "Bizde öyle değil" dedi ve "Dünyadakiler için öyle olabilir ama askerlik bizim için meslek değil. Üniformamı 53 yıl taşıdım. Üniformayı giydiğimizde başlayan çıkardığımızda biten bir sorumluluk değil bizimkisi. Sorumluluğumuz ancak mezarda biter." şeklinde devam etti.

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ, "Biz M. Kemal Atatürk ile ilgili düzgün bir kitap yazamadığımız ve çeviri yapıp dünyaya gönderemediğimiz için onlarda Atatürk ile ilgili çok az bilgi var. Bu sorumluluktan hareketle ben bir kitap yazmalıyım ve bunun yayımlanmasını sağlamalıyım düşünceleriyle kitap yazmaya başladım" diye konuştu.

Suriye konusunda da konuştu

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Atatürk ile ilgili bilinmeyen bilgileri halkla paylaşarak, Mustafa Kemal'in Şam'a gönderilmesini anlattığı sırada şöyle konuştu:
"Şam'ın da Suriye'nin de talihi pek iyi değil. 21. yüzyılın en büyük insanlık trajedisi Suriye'de yaşanıyor. Umut ederiz ki bu sona erer. Bütün olarak millet olarak yapmamız gereken tek şey şudur: Türk Silahlı Kuvvetleri'nin arkasında olmak ve destek olmak."

Yorumlar (0)