İlk yerli otomobil 2022'de banttan inecek

Yerli otomobil fabrikasının temel atma töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk aracın fabrikadan 2022'de ineceğini ifade etti.

GÜNDEM 18.07.2020, 21:23 18.07.2020, 21:41
İlk yerli otomobil 2022'de banttan inecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin büyük bir hasretle beklediği ilk yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın temel atma törenine katıldı.

Fabrikanın inşası için butona basarak fabrika alanında bir konuşma yapan Erdoğan, fabrikanın inşası ve otomobilin üretim aşamalarına ilişkin açıklamalar yaptı.

2022'nin son çeyreğinde yerli otomobil banttan inecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada fabrikanın 18 ayda tamamlanmasının hedeflendiğini kaydederek ilk aracın 2022'de banttan indirilmesinin planlandığını kaydetti. Üretime geçilmesinin ardından 3 sene sonra ise binek otomobillerde ülkemizde en yüksek verimlilik ile üretilen tek markanın Türkiye'nin Otomobili olacağını ifade eden Erdoğan, fabrika ile 4 bin vatandaşın doğrudan istihdam edileceğini, dolaylı istihdamla da bu sayının çok daha fazla olacağını söyleyerek, Türkiye'nin teknolojisi, ürün yelpazesi, iş modeli, iş planı ve tedarikçileriyle dünyada en iyiler liginde oyuncu olmaya hazır olduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)