İlk şoku atlamadan gelen ikinci fatura pes dedirtti

İstanbul Ataşehir’de yaşayan Eren Erbey isimli vatandaş Ağustos ayında gelen 5 bin 208 TL.’lik faturanın şokunu henüz atlatamadan, bir sonraki ay eline ulaşan 5 bin 868 TL. tutarındaki ikinci fatura ile isyan etti

GÜNDEM 03.10.2021, 14:14
İlk şoku atlamadan gelen ikinci fatura pes dedirtti

Eren Erbey adlı vatandaş İGDAŞ’ın kendisine gönderdiği 5 bin 208 TL'lik fatura şoku yaşarken, bir sonraki ay yeni bir kriz ile karşı karşıya kaldı. Erbey, Eylül ayında kendisine gönderilen 5 bin 868 TL. tutarındaki faturayı gördüğünde bir şok daha yaşadı.

Yaptığı ilk itirazın ardından ilk faturası 45 TL.’ye düşürülen vatandaşa şimdi de 3 bin 681 TL. tutarında kaçak gaz cezası, 2 bin 172 TL.de doğalgaz faturasının eklendiği toplamda 5 Bin 868 TL.’lik ikinci bir fatura geldi.

Ortada muhatap yok

Doğalgaz saatin değiştirilmesinden 2 ay sonra bu sorunu yaşayan vatandaş Eren Erbey, itirazını yenilemek zorunda kaldı. Üstelik faturanın geldiği adreste artık bulunmayan vatandaş, bu konudaki mağduriyetinin giderilmesini bekliyor.

Vatandaş, ”İlk olarak bana gelen astronomik faturaya istinaden İGDAŞ’a gittik ve doğalgazın kaçak kullanıldığı söylendi. Biz bir önceki ay fatura mağduriyetini zaman doğalgaz saatimin de değiştirildiğini öğrendik. Şimdi bana gelen yeni faturamda da benim saatle oynayarak kaçak doğalgaz kullandığım iddia ediliyor. Ben çalışan bir inşamım, sabah 9 ile 21 arasında zaten evde yokum. Şikayetimi Beyaz Masa’ya defalarca ilettim. Konuyla ilgili sadece bir kere arandım ve onda dönüş yapılacağı söylenerek bir şey yapılmadı. Konuyla muhatap kimseyi bulamıyorum. Saatim değişti diye bir sıkıntı varsa benim suçum ne?” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)