İlk milli SİHA'nın adı Eren oldu

PKK'lı teröristler tarafından 2 yıl önce şehit edilen Eren Bülbül'ün (15) adı Türkiye'nin ilk yerli ve milli SİHA'sı Bayraktar TB2'lerden birine verildi.

GÜNDEM 26.06.2019, 23:41 18.04.2022, 21:57
İlk milli SİHA'nın adı Eren oldu

Trabzon'un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017'de PKK'lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar eden ve girdikleri evi gösterirken teröristlerin açtığı ateşle Jandarma Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile şehit olan Eren Bülbülün şahadetinin üzerinden 2 yıl geçti.

Türk Hava Yolları'nın Boeing'ten teslim aldığı rüya uçak olarak tanımlanan "Boeing 787-9 Dreamliner"ın ilki bugün filoya girerken sosyal medyada da uçağın isminin Eren olması adına 100 binden fazla paylaşım yapıldı.

100 bin uçuş saatini başarıyla bitirerek Türk havacılık tarihinde, gökyüzünde en uzun süre görev yapan ilk milli hava aracı olan Türkiye'nin ilk yerli ve milli SİHA'sı Bayraktar TB2'lerden eğitim için kullanılan bir TB2'ye Eren adı verildi.

Konuya ilişkin twitter hesabından paylaşım yapan Baykar, "Eğitimde kullandığımız Bayraktar TB2 SİHA'lardan birine şehidimiz Eren'in adını veriyoruz. Aziz şehidimizin hatırası selamarımızda yaşayacak" açıklamasını yaptı.

İYİ Parti'nin twitter hesabından yapılan paylaşımda ise "Yeni uçağımız hayırlı olsun." denildi. 

Yorumlar (0)