İlk görev değişikliği gerçekleşti: Bakan Fatih Kacır, görevi Mustafa Varank'tan devraldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam açıkladığı yeni kabinede ilk görev değişimi gerçekleşti. Buna göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak ilan edilen Mehmet Fatih Kacır, görevi Mustafa Varank'tan devraldı.

GÜNDEM 04.06.2023, 11:54 Şeyda Gül
İlk görev değişikliği gerçekleşti: Bakan Fatih Kacır, görevi Mustafa Varank'tan devraldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yeni kabineyi açıklamasıyla birlikte 15 bakanlığa yeni isim atandı. Bugün bakanlıklarda devir teslim törenleri yapılması beklenirken ilk teslim gerçekleşti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına getirilen Mehmet Fatih Kacır, düzenlenen törenle görevi AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank'tan devraldı. 

İlkleri yaşadığımız bir dönem geçirdik

Devir teslim töreninde konuşan Mustafa Varank, 5 yıllık görevinin bugün itibarıyla sonuna geldiğini söyledi. Bunun bir takım çalışması olduğunu vurgulayan Varank, "Bir kısmı bizden önceki bakan arkadaşlarımızın başlattığı, bir kısmı da bizim dönemimizde gerçekleşen farklı ilkleri yaşadığımız bir dönem geçirdik" dedi.

Kacır, tecrübelerini bakan koltuğunda devam ettirecek

"Elimizden gelen gayretle sayın cumhurbaşkanımızın hükümetinde çalışmaya gayret ettik" diyen Varank, bunları kendi başına gerçekleştirmediklerini ve kendinden önceki arkadaşlarının ekibiyle gerçekleştirdiği gibi kendisinin de ekip arkadaşlarıyla bunları gerçekleştirdiğini kaydetti. Türkiye'ye hizmet için canla başla çalışan tüm ekip arkadaşlarına teşekkürlerini ileten Varank, "Mutluluğumuz kendi ekibimizden bir arkadaşımızın yola devam edecek olması. İnşallah Fatih bey, aynı hevesle buradaki tecrübelerini bakan koltuğunda devam ettirecek" şeklinde konuştu.

İlerleyen zamanlarda bu bakanlığın adı daha çok duyulacak

"Ben bu işi layığı ile yapacağına yürekten inanıyorum" ifadelerini kullanan Varank, Türkiye Yüzyılı'nı inşa ederken bu görevi Kacır'ın başarıyla ifa edeceğini söyledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın önemli görevleri üstlenen bir bakanlık olduğunun altını çizen Varank, ilerleyen zamanlarda bu bakanlığın adının daha da çok duyulacağını açıkladı. "Görevde olsak da olmasak da bu bakanlığa elimizden geldiği kadarıyla destek vermeye devam edeceğiz" diyen Varank, "Tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

"İyi niyetle de çalışsak eksik ve hatalarımız olabilir" şeklinde konuşan Varank, böyle bir şey olduysa hem arkadaşlarının hem de aziz Türk milletin affına sığındığını söyledi. Varank, açıklamasını "Tekrar Fatih'i çok tebrik ederek sizleri saygıyla selamlıyorum" sözleriyle noktaladı.

Mehmet Fatih Kacır'dan açıklamalar

Yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, devir teslim töreninde yaptığı açıklamada "Öncelikle Sayın Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Varank'a güzel sözlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Büyük işler yapmak nasip olan yöneticilere milletin sevgisini kazanmanın da nasip olacağını söyleyen Kacır, "Sayın Bakan'ım siz, çabanızla ve Allah'ın izniyle elde edip milletimizin sevgisini ve takdirini kazandınız" ifadelerini kullandı. Tekrar Varank ile yol arkadaşı olmaktan duyduğu memnuniyeti söylemek istediğini ifade eden Kacır, Türkiye'nin otomobili olan 60 yıllık rüyanın bu bakanlık döneminde olduğunu belirtti. 

Çıta çok yüksek

"Gökdoğan gibi projeleri sizin sayenizde tamamladık" diyen Kacır, organize sanayi ve teknoloji bölgelerinin sayılarını bu dönemde artırdıklarını vurguladı. TEKNOFEST'lerin bu dönemde gerçekleştiğini vurgulayan Kacır, "Bunları şunun için saydım: Çıta çok yüksek, ancak inşallah sizin ve Sayın Erdoğan'ın desteğiyle daha da ileriye götürmeye çalışacağız" dedi.
Bugüne kadar ekip arkadaşlarıyla kardeşçe bir ortamının olduğunu ve umarım böyle devam edeceğini umut ettiğini söyleyen Kacır, "İnşallah Allah bize de sizin gibi bu bayrağı devrederken sizin gibi alnızım açık olur. Sayın Bakan'ım her şey için çok çok teşekkür ederim" dedi.

Yorumlar (0)