İlk aşıyı Ersin Tatar yaptırdı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'nde ilk Covid-19 aşısını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yaptırdı.

GÜNDEM 15.01.2021, 14:05 16.01.2021, 10:03
İlk aşıyı Ersin Tatar yaptırdı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'nde Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) karşı mücadelenin en önemli safhası olan "aşılama programı" bugün başladı ve ilk aşı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a uygulandı.

İlk Sinovac aşısı Lefkoşa Acil Durum Hastanesi'nde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a uygulanırken, Tatar'dan hemen sonra ikinci aşı KKTC Başbakanı Ersan Saner'e, üçüncü aşı da KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli'ye yapıldı.

Aşı olduktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Ersin tatar, Covid-19 pandemisinin 1 yılı aşkın süredir sürdüğünü belirterek, KKTC hükümetinin, sağlık çalışanlarının ve halkın pandemiye karşı büyük mücadele verdiğinin altını çizdi.

KKTC'de vaka sayısının çok az olduğunu, komşu ülkelere göre olağanüstü bir başarı kaydedildiğini belirten Ersin Tatar, Türkiye'nin büyük fedakârlık ve özverili davranarak, kendi halkından tasarruf ederek Covid-19 aşılarından 20.000 adedini KKTC'ye gönderdiğini, katkılarından dolayı Türk halkına, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya minnettar olduklarını bildirdi.

Türkiye'den 14 Ocak 2021 tarihinde, Covid-19 salgınıyla mücadele çerçevesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'ne 20.000 doz koronavirüs aşısı gönderilmişti.

Yorumlar (0)