İletişim Başkanlığı: Türkiye, Libya'da kalıcı ateşkesi destekliyor!

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Almanya'da düzenlenecek Libya Konferansı için Berlin'e gideceğini anımsatarak, ''Türkiye, Libya'da kalıcı bir ateşkesin tesis edilmesi için yürütülen çabaları destekliyor." açıklamasında bulundu. 

GÜNDEM 18.01.2020, 11:04 18.01.2020, 11:08
İletişim Başkanlığı: Türkiye, Libya'da kalıcı ateşkesi destekliyor!

Almanya'nın başkenti Berlin'de 19 Ocak günü Libya Konferansı düzenlenecek.

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Libya Konferansı'na katılacağını hatırlatan bir açıklamada bulundu.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in daveti üzerine Libya meselesi için düzenlenecek zirveye katılacağı bildirildi.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 19 Ocak günü Berlin'i ziyaret edeceği kaydedilen açıklamada, "Türkiye, Libya’da, 2259 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararı temelinde uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne yönelik saldırıların durdurulması, kalıcı bir ateşkesin tesis edilmesi ve Birleşmiş Milletler’in himayesinde Libyalıların sahiplendiği kalıcı bir siyasi çözüme ulaşılması amacıyla yürütülen çabaları başından bu yana desteklemiştir." ifadeleri kullanıldı.

"Türkiye, Berlin Süreci'ne aktif katkı sağladı"

Açıklamada, Türkiye'nin bu doğrultuda her düzeyde yoğun diplomatik girişimlerde bulunduğu ve Berlin Süreci'ne de yapıcı bir tutumla aktif katkı sağladığı belirtilerek, "Zirve’de, Libya’da önümüzdeki dönemde barış ve istikrarın süratle tesisi amacıyla atılması gereken adımlar hakkında görüş alışverişinde bulunulması ve bu yönde somut kararlar alınması öngörülmektedir.'' denildi. 

Almanya'nın başkenti Berlin'de yarın düzenlenecek olan Libya Konferansı'na Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile İngiltere Başbakanı Boris Johnson da katılacak.

Aynı zamanda, Angela Merkel'in daveti üzerine Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz Es Sarrac ile Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter de konferansta bulunacak.

Yorumlar (0)