İlber Ortaylı'dan Fatih Tezcan'a cevap!

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Yeni Şafak gazetesinde bulunan reklama skandal bir tepki gösteren Fatih Tezcan'a yanıt verdi. Ortaylı, "Cumhuriyete sövenler gerizekalı ve onların belli amaçları var." dedi. 

GÜNDEM 31.10.2019, 10:07 31.10.2019, 10:12
İlber Ortaylı'dan Fatih Tezcan'a cevap!

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına konuk olarak Cumhuriyet'e hakaret edenlere tepki gösterdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 96 yıllık serüvenin konuşulduğu programda Fatih Altaylı'nın "Cumhuriyet'e sövenler var" ifadesi üzerine İlber Ortaylı, şu ifadelere yer verdi:

"Sövenler gerizekalı, ve onların belli amaçları var.Bir memlekette Cumhuriyeti niye tenkid ediyorsun? Niye çok kin tutuyorsun? Açık bir programınız var mı? Mesela Fransa'da anti Cumhuriyetçi ama hepsinin bir programı var. Bunlar akıllarınca bir şeyleri kullanarak bir şeylere karşı çıkmak istiyorlar."

Ne olmuştu?

Yazar Fatih Tezcan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Yeni Şafak gazetesinde yer alan reklama ilişkin skandal bir paylaşımda bulunmuştu. Tezcan'ın paylaşımı, sosyal medyayı karıştırarak "#FatihTezcanTutuklansın" hashtag'i ile gündem olmuştu.

Tezcan, Yeni Şafak gazetesinde yer alan Turkcell reklamına eleştiride bulunmuştu. Yeni Şafak’ın sür manşetinde Atatürk'ün bulunduğu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı reklamına tepki gösteren Tezcan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, skandal ifadelere yer vermişti.

Tezcan, yaptığı paylaşımda, "‘Cumhuriyet’i getiriyorum’ yalanıyla başa geçtikten sonra Devlet ve Millet düşmanlarına verdiği sözlerin gereği olarak 15 sene Cumhur’dan kaçan, Millet’in Egemenliği’nden rakı bardaklarına sığınan bir İslâm Düşmanını, 3 kuruş için tepenize oturtmaya değer miydi..." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)