İkna edilen terörist teslim oldu

Van'da jandarma biriminin ikna çalışmaları neticesinde bölücü terör örgütü PKK'dan kaçan bir terörist teslim oldu.

GÜNDEM 24.09.2020, 12:45 25.09.2020, 13:54
İkna edilen terörist teslim oldu

Van'da jandarma ekipleri tarafından ikna edilmeye çalışılan bölücü terör örgütü PKK mensubu, güvenlik güçlerine gelerek sağ salim teslim oldu.

Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından bölücü terör örgütü PKK/KCK üyelerinin ikna edilerek PKK'dan kurtulmalarını sağlamak amacıyla yürütülen çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Van Valiliğinin yazılı açıklamasında, ikna çalışmaları çerçevesinde bölücü terör örgütü PKK mensubu kişinin ailesiyle yapılan görüşmelerde gerekli olan desteğin alındığı, ailenin yardımıyla çocuklarının örgütten kaçarak güvenlik güçlerine sığınması konusunda ikna edildiği belirtildi.

Van Valiliği bu kişinin 24 Eylül 2020 tarihinde örgütten kaçtığını ve belirtildiği şekilde güvenle Van ili İpekyolu ilçesinde teslim olduğunu vurguladı.

28 yıl önce katılmış

İsmi açıklanmayan kişinin, PKK terör örgütüne 1992 yılında katıldığı ve Irak’ta bulunduğu belirtilen açıklamada 1 Ocak 2020 tarihinden bu tarafa sadece ikna yoluyla teslim olan terörist sayısının 163'e ulaştığı bildirildi.

Van Valiliği bölgede halkın güvenliğinin ve huzurunun sağlanması için operasyonların da yine bölge halkının desteğiyle artan bir güçte ve kararlı bir biçimde kesintisiz süreceğinin altını çizdi.

Yorumlar (0)