İkna edilen "Gri" terörist teslim oldu

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ikna çalışması sonucu Gri Kategoride bulunan bir teröristin teslim olduğu bildirildi.

GÜNDEM 15.07.2020, 15:24
İkna edilen "Gri" terörist teslim oldu

Emniyet Genel Müdürlüğü, yürüttüğü ikna çalışmalarının muhataplarından birini daha ikna etti ve Gri Kategoride aranan terörist Türk güvenlik güçlerine ve Türk adaletine teslim oldu.

İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi'nde Gri Kategoride yer alan teröristin teslim sürecine ilişkin açıklama, İçişleri Bakanlığından geldi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, emniyet ve jandarma güçlerinin, bölücü terör örgütü PKK mensuplarının teslim olmasına yönelik sürdürdüğü ikna çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiği vurgulandı.

İkna çalışmaları kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğünün, Terörden Arananlar Listesi'nde gri kategoride yer alan bir teröristin güvenlik güçlerine teslim olmasını sağladığı açıklandı.

İçişleri Bakanlığının açıklamasında 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla ikna çalışmaları sonucunda toplam 106 teröristin teslim olması sağlandığını hatırlatıldı.

Güvenlik güçlerinin aralıksız sürdürdüğü operasyonlar sebebiyle ağır zayiatlar veren PKK'da eylem yapılamadığı ve hiçbir yerde varlık gösteremediği için morallerin bitmiş olması, uyuşturucudan gelen mali desteğin bitirilmesi, yurt içi ve yurt dışındaki teröristlerin bağlantılarının kesilmesi, ikna sürecine teröristlerin ailelerinin de destek vermesi ve HDP Diyarbakır İl Binası önünde terör mağduru annelerin başlattığı eylemler sebebiyle örgütteki çözülmenin artarak devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)