İkinci çığ faciasında can kaybı 33 oldu!

Van'da meydana gelen ikinci çığ faciasında 8'i jandarma, 3'ü güvenlik korucusu, 3'ü itfaiye eri olmak üzere 14 kişi şehit oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), çığ felaketinde 33 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin de yaralandığını duyurdu.

GÜNDEM 05.02.2020, 14:58 05.02.2020, 17:19

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde dün üzerine çığ düşen minibüsten 5 kişinin cansız bedeni çıkarılırken, 8 kişi yaralı olarak kurtarılmıştı.

Yaralı kurtarılanların ifadelerine dayanılarak minibüste 2 kişinin daha olduğunu değerlendiren ekipler, hava koşulları nedeniyle gece saat 01.00'de ara verilen arama-kurtarma çalışmalarına sabah 07.00'den itibaren devam etmişlerdi.

Arama kurtarma çalışması yapan ekibin üstüne çığ düştü

AFAD, UMKE başta olmak üzere çok sayıda ekibin toplam 300'ü aşkın personelle yürüttüğü arama-kurtarma çalışmaları sırasında ikinci çığ faciası yaşandı.

Çığ altında 50'den fazla kişinin olduğu değerlendiriliyor. 

12 görevli şehit oldu, 9 sivil öldü 

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, ikinci çığ faciasında 8'i jandarma, 3'ü güvenlik korucusu, 3'ü itfaiye eri olmak üzere 14 kişinin şehit olduğunu bildirdi.

Vali Bilmez, "Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları sürüyor." dedi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ölü ve yaralı sayısının artabileceğini söyledi. 

AFAD: 26 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), çığ felaketinde 33 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin yaralandığını duyurdu.

AFAD Müdürü çığ altından kurtarıldı

Van'ın Bahçesaray ilçesinde, arama-kurtarma faaliyetlerini koordine ettiği sırada çığ altında kalan AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) Van İl Müdürü Osman Uçar kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Uçar, yaralı olarak kurtulduğu ikinci çığ felaketinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Son iki kişi minibüsün altında ve çevresinde olabilir diye arama yapıyorduk. Minibüs baya aşağıda olduğu için iş makinesiyle aşağıya indirmemiz gerekiyordu. O an bir gürültü duyduk. Sonra kar altında kaldık. Üstte bir kepçe daha çalışıyordu, üstteki kepçe devrildi ve bizleri yerin dibine kadar savurdu. Ben yarıya kadar kar içerisindeydim. Kendi imkânlarımla çıktım."

Erdoğan Soylu'dan bilgi aldı

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile telefonda görüştü.

Erdoğan, Soylu'dan çığ faciası ve arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 5 milletvekilini çığ faciasının yaşandığı bölgeye gönderdi. 

Yorumlar (0)