İkinci “Çiftlikbank” vakası: Deterjan Pazarı Nedir?

Türkiye yeni bir saadet zinciri ile karşı karşıya. "Çiftlikbank" skandalına benzerliğiyle anılan, Süleyman Kocabaş'ın meydana getirdiği ve birden fazla ünlü oyuncunun reklamlarında oynadığı "deterjan pazarı" çöktü. Peki, Deterjan Pazarı nedir? Deterjan Pazarı Dolandırıcılığı Nedir? Deterjan Pazarının kurucusu kimdir?

GÜNDEM 11.08.2022, 16:55 13.08.2022, 08:37
İkinci “Çiftlikbank” vakası: Deterjan Pazarı Nedir?

Türkiye’de ikinci "Çiftlikbank" olayı yaşanıyor. Süleyman Kocabaş'ın meydana getirdiği ve birbirinden ünlü aktörlerin reklamlarında oynadığı "deterjan pazarı" çöktü. Bu olayın ardından kurucu Kocabaş’tan haber alınamıyor. Asıl hedefinin ise 500 milyon lira tutarında ki para olduğu iddia ediliyor. Parasını kaybedenlerin miktarının ise binlere ulaştığı ifade ediliyor. Peki, Deterjan Pazarı nedir? Süleyman Kocabaş kimdir? İşte detaylar…

Deterjan pazarı nedir?

Ankara'da çalışmalarını başlatan "Deterjan Pazarı" isimli bir firma, web sitesi üzerinden birden fazla müşteri topladı. Sisteme giriş yapan kişiler deterjan hammaddelerini nakleden firma, banyo topu durumuna getirip güneşte kurutulmasının ardından 3 katı fiyatına tekrar alma sözünü veriyor. Örneğin; bir vatandaş 50.000 lira ödeme yaparak sisteme giriş yapıyor, eğer ürün karşı tarafa teslim edilirse buradan 150.000 lira tutarında ödeme alabiliyor.

Deterjan Pazarı dolandırıcılığı nedir?

Firma ödemeleri 30 gün içerisinde geri ödeme sözünü verdi. Fakat belirli bir sürenin ardından son kullanma tarihine göre bu süreyi 60 gün ve 95 güne kadar çıkardı. Kurban Bayramı'ndan hemen önce ödemelerin yapılmamasıyla beraber, birden fazla kişi şikayet sitelerine mağduriyetlerini bildiren notlar göndermeye başladı. Bunun yanı sıra firmanın WhatsApp hatları ve şikayet telefonu da kullanım dışı kalmıştı. Firma ilk olarak dolandırıcılık söylemlerinin doğru olmadığını ifade eden bir açıklamada bulundu.

Fakat dün itibariyle firmanın web sitesi de tamamen işleme kapandı. Şu an için yalnızca Instagram sayfası açık olan siteye hiçbir şekilde ulaşım sağlanamıyor. 14 Ağustos günü Süleyman Kocabaş'ın firmanın Kahramankazan'da bulunan fabrikasında gerçekleştireceği yemek sırasında açıklamada bulunacağını ifade etti. Ortadan kaybolan Süleyman Kocabaş için mağdurlar, “Kaçmış olabilir.” diye düşünüyor.

Süleyman Kocabaş kimdir?

Deterjan Pazarı faaliyetinin kurucusu olan Süleyman Kocabaş ve skandalın ardından kayıplara karıştı. Süleyman Kocabaş’ın meydana getirdiği sistemle vatandaşlardan paraları toplayarak bir saadet zinciri kurduğu öne sürülüyor.

Geçtiğimiz yıllarda Mehmet Aydın'ın oluşturduğu Çiftlik Bank, ülkede yüz binlerce insanı dolandırmıştı. Son senelerde meydana gelen bu problemler birçok kişiyi etkisi içerisine alırken, Deterjan Pazarı da bu duruma tuz biber oldu. İnsanlara banyo topları yaptırıldığı ancak paraların ödenmediği ortaya çıktı.

Yorumlar (0)