İki yüzlü FRONTEX'e 34 sayfalık resmî uyarı!

İnsan hakları avukatları, AB'nin sınır ve sahil güvenliğini sağlayan ajansı FRONTEX'in derhal Ege Denizi'ndeki faaliyetlerini sonlandırmasını istedi. FRONTEX, mültecilerin geri itilmesi konusunda Yunan güçlerine destek vermekle suçlanıyor.

GÜNDEM 18.02.2021, 13:49
İki yüzlü FRONTEX'e 34 sayfalık resmî uyarı!

Yunanistan'ın mültecileri geri itmek suretiyle ölüme terk etmesi ve insan hakları ihlallerine yönelik haberlerin artması sonrası insan hakları avukatları, FRONTEX'in (AB Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı) Ege Denizi'ndeki tüm faaliyetlerini durdurmasını istedi.

STK olarak sığınmacılara hukuki destek veren Midilli Hukuk Merkezi Front-Lex, FRONTEX'in direktörü Fabrice Leggeri'ye toplam 34 sayfadan oluşan resmî uyarı yazısı gönderdi.

Front-Lex resmî uyarı yazısında, FRONTEX'i, Avrupa Birliği (AB) hukukuna aykırı şekilde Yunanistan'ın mültecileri geri itmesi ve açık denizde ölüme terk etmesine destek sağlamakla suçladı ve FRONTEX'e "Ege Denizi'ndeki tüm faaliyetlerinizi durdurun" uyarısında bulundu.

Yunanistan'ın sığınmacıları geri ittiği ve açık denizde ölüme terk ettiğine dair bugüne kadar onlarca görüntü uluslararası basına yansımıştı.

Yorumlar (0)