İki terör saldırısı önlendi

SMO askerleri, Barış Pınarı Harekâtı Bölgesi'nde iki noktada terör saldırısına engel oldu.

GÜNDEM 07.08.2020, 11:22 07.08.2020, 17:32
İki terör saldırısı önlendi

SMO (Suriye Millî Ordusu) askerleri, Sluk beldesi ile Mebruke köyünde üzerinde bomba yüklü 2 motosikleti saptayarak gerçekleştirilecek terör saldırısına engel oldu. Motosikletlerdeki bombalar, motosikletle birlikte emniyetli bir alanda ve kontrollü şekilde imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Barış Pınarı Harekatı'yla terörden arındırdığı Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerine bağlı Sluk beldesi ile Mebruke köyünde gerçekleştirilmek istenen 2 ayrı bombalı terör saldırısı engellendi.

Suriye Millî Ordusu (SMO) güçlerinden Ahrar Şarkiyye grubunun sözcüsü Ziyad Halaf, Anadolu Ajansı muhabirine verdiği bilgide, güvenlik güçlerinin bomba yüklü 2 motosikleti fark ettiğini ve güvenli bir şekilde patlattığını bildirdi.

Bölücü terör örgütü YPG/PKK teröristlerinin bomba döşediği ilk motosikleti dün akşam saatlerinde tespit ettiklerini belirten Ahrar Şarkiyye grubunun sözcüsü Ziyad Halaf, bomba yüklü motosikletlerden birini Mebruke köyünde, diğerini ise Sluk beldesinde imha ettiklerini kaydetti.

Suriye Millî Ordusu (SMO) bileşenlerinden Ahrar Şarkiyye grubunun sözcüsü Ziyad Halaf, iki bombalı motosikletin güvenlik önlemleri alınarak bölgeden çıkarıldığını ve sivillerden uzak bir noktada bomba imha uzmanları tarafından kontrollü şekilde patlatılarak etkisiz duruma getirildiğini bildirdi.

Bölücü terör örgütü YPG/PKK, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin siviller için oluşturduğu huzur, güven ve istikrar ortamını bozmak için sık sık Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde, özellikle de sivillerin en kalabalık olduğu noktalarda sansasyonel terör saldırıları tertipliyor.

Akçakale ilçesinin karşısında yer alan Suriye topraklarındaki Tel Abyad ilçesine bağlı Sluk beldesi, 13 Ekim'de bölücü terör örgütü YPG/PKK'lı teröristlerden arındırılmış ve siviller için huzurlu, güvenli bir bölge hâline getirilmişti.

Yorumlar (0)