İki köy daha YPG/PKK'dan temizlendi

Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Fırat Nehrinin doğusundaki Rasulayn ilçesinin Tel Halef köyü ile Asfar Neccar köyü bölücü terör örgütü YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı.

GÜNDEM 11.10.2019, 15:14 11.10.2019, 16:20
İki köy daha YPG/PKK'dan temizlendi

Suriye'deki terör unsurlarına yönelik gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Fırat Nehri'nin doğusunda yer alan Rasulayn ilçesinin batısındaki Asfar Neccar köyü, YPG/PKK'lı teröristlerden arındırıldı.

"Türkiye'nin güney sınırında kurulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek" amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Suriye'nin kuzeyinde bölücü terör örgütü YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütüne karşı başlatılan, SMO (Suriye Milli Ordusu) tarafından desteklenen Barış Pınarı Harekatı aralıksız sürüyor.  

Suriye-Türkiye sınırındaki Rasulayn ilçesinin batı kırsalında bulunan Asfar Neccar köyü, harekat kapsamında teröristlerden arındırıldı.

Gün içinde bir köy daha alınmıştı

Gün içinde Rasulayn ilçesinin batısındaki Tel Halef köyü de YPG/PKK'lı teröristlerden temizlenmişti.

Dün kurtarılan köyler

Dün de Tel Abyad'daki El Yabse, Tel Fander, Müşeyrfe, Dedat, Bir Aşık, Hamidiye, Berzan, Cüdeyde ve Gısas ile Rasulayn'daki Kişto ve Aşağı Kişto köyü, bölücü terör örgütü YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarılmıştı.

Böylece Barış Pınarı Harekâtının üçüncü gününde, bölücü terör örgütü YPG/PKK işgalinden kurtarılan köy sayısı 13'e yükseldi.

Suriye Millî Ordusu (SMO), köylerde güvenlik tedbirleri alıyor ve arama tarama faaliyeti sürdürüyor.

Yorumlar (0)