İki ilde büyük operasyon: Teröristlerin inlerine giriliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, Iğdır ve Ağrı’da toplam 1017 personelin katılımıyla 'Eren Abluka Sonbahar-Kış-12 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Dursun Pampal Operasyonu’nu başlattı. 

GÜNDEM 12.11.2022, 10:54 12.11.2022, 17:25
İki ilde büyük operasyon: Teröristlerin inlerine giriliyor

Sınır ötesinde terör örgütlerine göz açtırmayan Mehmetçik, yurt içinde de teröristlere nefes aldırmıyor. Bu kapsamda Iğdır ve Ağrı’da büyük bir operasyon daha başlatıldı. Bölgede var olduğu değerlendirilen PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek ve terör örgütünün sığınaklarını imha etmek amacıyla başlatılan operasyonda toplam 1017 personel ve 58 operasyon tim görev alıyor. 

Jandarma özel harekat ekipleri de operasyonda yer alıyor

Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde yürütülen operasyonda jandarma özel harekat, jandarma özel operasyon timi, jandarma komando ve güvenlik korucu timleri yer alıyor. Operasyona ilişkin İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılması amacıyla yürütülen ‘Eren Abluka Sonbahar-Kış Operasyonları’, vatandaşlarımızın büyük desteği ile kararlı ve inançlı bir şekilde devam etmektedir” ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)