İki günlük sokağa çıkma yasağı iptal edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu 15 ilde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağının iptal edildiğini duyurdu. 

GÜNDEM 05.06.2020, 12:15 05.06.2020, 12:38
İki günlük sokağa çıkma yasağı iptal edildi!

İçişleri Bakanlığı, hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma yasağının uygulanacağını bildirmişti. Bakanlık tarafından yayınlanan genelgeye göre, sokağa çıkma yasağının Balıkesir, Ankara,  Eskişehir, Bursa, İstanbul, Gaziantep, İzmir, Kocaeli, Kayseri, Manisa, Konya, Samsun, Sakarya, Zonguldak ve Van'da geçerli olacağı ifade edilmişti. 

Hafta sonu uygulanacak olan iki günlük sokağa çıkma yasağı iptal edildi.

Konuya ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

"Günlük vaka sayısı neredeyse 1000'e ulaştı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde vatandaşları korumak için birçok önlem uygulandığını ve bunlardan birinin de tüm ülkede ya da bazı illerde uygulanan sokağa çıkma yasağı olduğunu hatırlattı. 

Erdoğan, aslında son yasağın ardından bu yöntemi tekrar kullanmayı düşünmediklerini fakat bir ara 700 civarlarına kadar inen günlük vaka sayısının neredeyse 1000'e ulaştığını ifade etti.  

"Vatandaşlardan alınan değerlendirmeler nedeniyle gözden geçirdik"

Yaşanan olumsuz gelişmenin ardından sokağa çıkma yasağını yeniden gündeme almak durumunda kaldıklarını aktaran Erdoğan, Sağlık Bakanlığının tavsiyesi ve İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile bu hafta sonu 15 kentte sokağa çıkma yasağı uygulanacağının ilan edildiğini anımsattı.

Erdoğan, vatandaşlardan alınan değerlendirmeler nedeniyle kararı yeniden gözden geçirdiklerini belirterek, tek hedefi yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını engellemek ve vatandaşı korumak olan bu kararın, bazı sosyal ve ekonomik sonuçlara neden olabileceğine dikkat çekti.  

"15 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağını iptal ettim"

Günlük hayatını tekrar düzene koymaya başlayan vatandaşların sıkıntıya düşmesini istemediklerini ifade eden Erdoğan, bu nedenle hafta sonu 15 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağını iptal ettiğini belirtti.

Erdoğan, vatandaşların bu süreçte maske takmaları, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaları gerektiğini kaydetti.

Yorumlar (0)