İki gri kadın terörist yakalandı

Emniyet ve MİT'in İstanbul'da düzenlediği ortak operasyonla, gri kategoride aranan MLKP'li iki kadın terörist yakalandı.

GÜNDEM 04.08.2019, 15:57 04.08.2019, 16:43
İki gri kadın terörist yakalandı

Emniyet ve MİT'in (Millî İstihbarat Teşkilatı) İstanbul'da düzenlediği ortak operasyonla, İçişleri Bakanlığının "Terör Arananlar" listesinde gri kategoride aranan MLKP'li iki kadın terörist Rojda kod adlı Güneş Akan ve Eylül kod adlı Songül Dilek yakalandı.

Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve MİT (Millî İstihbarat Teşkilatı), İstanbul Güngören ilçesindeki bir adrese ortak operasyon gerçekleştirdi.

Terör operasyonunda, Tunceli kırsalında faaliyet yürüten terör örgütü MLKP mensubu ve İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nde 300 bin lira ödülle gri kategoride bulunan "Eylül" kod adlı Songül Dilek ve "Rojda" kod adlı Güneş Akan gözaltına alındılar.

İki teröristin yakalandığı adreste yapılan aramada, 3 sahte kimlik, 2 sahte üniversite öğrenci kartı, bir miktar dolar ve Türk lirası ele geçirildi.

Tunceli kırsalında faaliyet gösteren 5 MLKP'li teröristten 2'si daha önceki operasyonlarda ölü olarak ele geçirilmiş, biri ikna yoluyla teslim olmuştu.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, iki kadın teröristin yakalanmasıyla Tunceli kırsalında terör örgütü MLKP mensubunun kalmadığı bildirildi.

Yorumlar (0)