İki çocuğun hayatına mal olan "şırınga çikolata" toplatılıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de iki çocuğun yaşamını yitirmesine sebep olan “Şırınga Çikolata”nın toplatılması kararını aldı.

GÜNDEM 13.12.2019, 22:59 14.12.2019, 00:04
İki çocuğun hayatına mal olan "şırınga çikolata" toplatılıyor

Ankara ve Diyarbakır illerinde, iki ayrı çocuk şırınga şeklindeki çikolata kapağının boğazlarına kaçması sonucu hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine, KKTC Sağlık Bakanlığı, bu tür vakaların tekrar yaşanmaması için ilgili ürün olan “şırınga çikolata”nın toplatılması için karar çıkardı.

Resmî kurum ve kuruluşlara ivedi yazı gönderildi

KKTC Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Akçaba, yetkisini kullanarak “şırınga çikolata”nın toplatılmasına ilişkin “ivedi” niteliğinde resmî yazıyı ilgili kurum ve kuruluşlara gönderdi. Resmî yazı “Ürünlerin toplatılması ve satılmasının yasaklanması kararının alındığı” kapsamı ele alındı.

Resmî yazıda şu sözler kaydedildi:

"Ülkemize de 36 koli ithal edilen Bonart marka creaminjector (kakaolu fındık kreması) ürüne ait ambalajla ilgili Türkiye’de yaşanan üzücü iki olayın ardından Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ürün güvenliği ile ilgili olarak başlatmış olduğu araştırma sonuçlanana kadar söz konusu ürünlerin piyasa ve okul kantinlerinde satışının durdurulması hususunda bilgi ve gereğini saygılarımla arz ederim.”

Yorumlar (0)