İhanet gecesinden yeni görüntüler

FETÖ'nün alçak darbe girişimine katılanlara destek için yola çıkan zırhlı askeri aracı canıyla durduran kahraman vatandaşların destansı mücadelesi, görüntülere yansıdı.

GÜNDEM 11.07.2019, 13:18 11.07.2019, 15:29

Anadolu Ajansı'nın elde ettiği kamera kayıtlarında, o gece vatan savunması için meydanlara inen halkın, Haliç Köprüsü'nde Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) aracı ele geçirdiği anlar yer alıyor. Görüntülerde, canını hiçe sayan kahraman vatandaşların Sefaköy'de bir tankın önüne yatarak, hedefine ulaşmasına engel olduğu anlar da bulunuyor.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz darbe girişimi esnasında İstanbul Valiliğini işgali hedefleyen fakat halkın direnişiyle amacını gerçekleştiremeyen darbeci hain askerlere yardıma giden tankın Haliç Köprüsü üzerinde kahraman halk tarafından durdurulmasına dair yeni görüntüler yayınlandı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içine sızan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi hain askerlerin 15 Temmuz 2016 tarihinde düzenlediği alçak darbe girişimine ait yeni görüntülere Anadolu Ajansı ulaştı. 

Darbeci askerlerin ateş ederek kendilerine engel olmaya çalışan vatandaşları püskürtmen isterken, vatandaşların o gece darbeye karşı gösterdiği efsane direniş, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. 

Anadolu Ajansı (AA)'nın ulaştığı yeni görüntülerden bir diğeri de İstanbul Valiliğini işgal eden ve kahraman polis ve vatandaşların direnmesiyle önüne geçilen darbeci hain askerlere yardıma gitmeye çalışan paletli Zırhlı Personel Taşıyıcı'nın (ZPT) Haliç Köprüsü üzerine çıkmak üzereyken önünün kesilmesi ve buradaki darbeci alçak askerlerin polislerce derdest edilmesine ait görüntüleri içeriyor.

Kaydedilen görüntülerde, Haliç Köprüsü üzerinde ilerleyen ZPT (Zırhlı Personel Taşıyıcı) aracına engel olmaya çalışan halkın zırhlı aracın üzerine çıktıkları ve bir süre üzerindeki vatandaşlarla hareket edenh askeri aracın daha sonra ileri gidemeyerek durduğu görülüyor.

Canını yok sayarak askeri paletli Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) aracın ilerlemesinin önüne geçen vatandaşlar ve polis ekiplerinin yanı sıra araçlarından inen sürücülerin de tepki gösterdiği hain askerlere direnenlerin sayısının kısa sürede çığ gibi büyüdüğü kameralar tarafından kayıt altına alınıyor. 

Yoldan geçen bazı sivil araçların da polis aracıyla birlikte önünde durduğu ZPT'nin (Zırhlı Personel Taşıyıcı) geçişini engellediği, bir süre sonra gelen iki kamyonun da zırhlı aracın önünü tamamen keserek hareketini imkansız hâle getirdiği anlar görüntülerde yer alıyor. 

Kamera kayıtlarında askeri ZPT'nin (Zırhlı Personel Taşıyıcı) aracın üzerini ve etrafını etten duvar oluşturarak kuşatan vatandaşların biber gazlı bir müdahalenin ardından kısa süreliğine geri çekildikten sonra tekrar dönerek askeri aracın etrafını sardığı ve gidişine izin vermediği anlar görünüyor.

Zırhlı araç ZPT içinde bulunan alçak askerlerin derdest edilmesinden bir süre sonra ZPT etrafında bekleyen vatandaşların bulundukları noktada tehlikenin geçtiğini düşünerek olay yerinden ayrılma anları ve ardından köprüdeki araç trafiğinin normale dönmesi görüntülere yansıyor. 

Olay yerindeki çelik yelekli kahraman polislerin, askeri aracın durdurulması ve içindeki darbecilerin etkisiz hale getirilmesinin ardından, trafik akışını kontrollü olarak sağlamaya çalıştıkları anlar da görüntülerde yer alıyor. 

Kahraman vatandaşlar tankın önüne yatıyor 

Anadolu Ajansı (AA)'nın elde ettiği kamera kayıtlarında, Sefaköy'de D-100 Karayolu'nda seyir halindeki bir tankın önüne geçen vatandaşların tankın hareket etmesini engellediği ve bazı kahraman vatandaşların da önüne oturarak ve yatarak tankın geçişine izin vermediği görülüyor. 

Vatandaşların kararlı duruşları karşısında daha fazla ilerleyemeyip manevra yaparak geri dönen tankın arkasında koşan vatandaşların darbecileri püskürtme anları da kayıtlar da yer alıyor.

İstanbul'da karara bağlanan ilk dava olmuştu

Yaşanan bu olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Orhan Aydın tarafından 24 sanık hakkında 158 sayfalık iddianame hazırlandı.

İstanbul'daki darbe girişimine ilişkin dördüncü iddianame olarak kayıtlara geçen bu dosyayla ilgili haklarında dava açılan sanıklar, İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı.

Darbe girişimine katılan alçak askerlere yönelik İstanbul'da açılan davalarda ilk karar çıkan bu dosyada tutuklu sanık Astsubay Yusuf Yıldız'ın "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması kararı alındı. 

Olay tarihinde er olarak görev yapan diğer 23 sanık ise beraat etmişti.

Yorumlar (0)