İHA'lara yönelik iddialara Soylu’dan sert tepki

Türkiye’nin terörle mücadelesinde İnsansız Hava Araçlarının büyük bir yer kapladığına işaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bayraktar İHA, bütün dünyada selam durulan oyun değiştirici bir mucizedir" dedi.

GÜNDEM 15.01.2023, 15:18 16.01.2023, 17:38
İHA'lara yönelik iddialara Soylu’dan sert tepki

İnsansız Hava Araçlarının Türkiye için oldukça önemli olduğunu dile getiren Bakan Soylu, “kimyasal silah” iddialarını dile getirenleri işaret ederek, “Bu kişilere geçmiş olsun dileklerini iletenler ya embesildir ya da hain” dedi.

“Çaresiz zübükler”

Sosyal medya hesabı üzerinden kimyasal silah iddialarını ortaya atanlara “geçmiş olsun” diyenleri eleştiren Bakan Soylu şu ifadelerde bulundu: "İnsansız Hava Araçları Türkiye'nin terör ile mücadele geçmişini değiştirdi. Hele Bayraktar İHA, bütün dünya tarafından önünde selam durulan bir oyun değiştiricidir ve mucizedir. Bu üretimlere karşı saldırıda bulunanlar ya embesildir ya haindir ya da ajandır. Türk Silahlı Kuvvetlerimize kimyasal silah iftirasında bulunan bir insana 'geçmiş olsun' dileklerini ileten, bu sıfatların tamamını üzerinde taşır. Çaresiz zübükler, Amerika'nın çocukları."

Yorumlar (0)