Iğdır İl Jandarma Komutanlığı'ndan büyük operasyon...

Iğdır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından son 1 hafta içerisinde yapılan operasyonlarda ruhsatsız av tüfekleri, kurusıkı tabanca ve 9 bini aşkın uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonda yakalanan şahıslar ise gözaltına alınarak adli işlem başlatıldı.

GÜNDEM 22.03.2021, 14:33 22.03.2021, 16:30
Iğdır İl Jandarma Komutanlığı'ndan büyük operasyon...

Iğdır İl Jandarma Komutanlığı terör ve uyuşturucuyla mücadelede operasyonlarını aralıksız sürdürüyor.

Jandarma ekipleri mesai mefhumu gözetmeksizin zehir tacirleri ve kaçakçılar başta olmak üzere PKK/KCK terör örgütüne malzeme ve finans desteği sağlayanlara geçit vermiyor. Bu kapsamda son 1 hafta içerisinde yapılan operasyonlarda 9 bini aşkın sentetik uyuşturucu hap, 2 ruhsatsız av tüfeği ve 1 tabanca ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan şahıslara ilişkin ise adli işlem başlatıldı.

Iğdır Karakoyunlu’da kalaşnikof tüfek ele geçirildi

Elde edilen bilgilere göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Iğdır Karakoyunlu’ya bağlı Bekirhanlı köyünde bir eve operasyon yapıldı. Evde yapılan aramalarda bir adet AK-47 kalaşnikof tüfek ve bu tüfeğe ait 4 şarjör, 100 tane 7,62 mm çapında fişek, 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 8 tane 9 mm fişek ve 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

9 bin 830 uyuşturucu hap yakalandı

Yine İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan bir operasyonda 9 bin 830 adet sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi.

Olaya dair gözaltına alınan 2 şahsa ilişkin adli işlem başlatıldığı kaydedildi.

İl Jandarma Komutanlığı’ndan operasyona ilişkin açıklama

Iğdır İl Jandarma Komutanlığı tarafından ise konuya dair yapılan açıklamada, “Özellikle gençlerimizi ve çocuklarımızı hedef alan zehir tacirlerine dair kararlı mücadeleye ve devletimizin menfaatlerini korumak amacıyla elde edilen kazançla yasa dışı örgütlere mali şekilde destek veren bütün kaçakçılık faaliyetleriyle olan mücadelemiz mesai kavramı gözetmeksizin kararlılıkla sürecektir.” denildi.

Yorumlar (0)