İdlib krizinde yeni gelişme: KAPLAN füzeleri sınırda!

İdlib krizinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait TRG-300 KAPLAN füzeleri ve mühimmat ikmal aracının Suriye sınırına sevk edildiği bildirildi. 

GÜNDEM 22.02.2020, 11:25
İdlib krizinde yeni gelişme: KAPLAN füzeleri sınırda!

Türkiye ile Rusya arasındaki gerilimi alevlendiren Neyrab köyünün muhalif gruplar tarafından alındığı belirtilirken, Beşşar Esed rejimine yakın kaynaklar ise saldırıların durdurulduğunu iddia etti. 

Rusya'ya ait savaş uçakları, İdlib ve Halep kırsalında saldırılarını dün de sürdürdü. Beşşar Esed rejimine ait güçlerin bölgedeki ilerleyişi, karşı saldırılar ile yavaşlatıldı. 

Muhalif grupların kontrolüne geçtiği duyurulan Neyrab köyüne ilişkin tutarsız açıklamalar geldi. Muhalif gruplar, Neyrab köyünün Beşşar Esed rejimi güçlerinden alındığını duyururken, rejime yakın kaynaklar ise saldırıların püskürtüldüğünü iddia etti.

Aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait operasyonel birliklerin Neyrab çevresinde üslendiklerine ilişkin görüntüler de sosyal medyada paylaşıldı. Muhaliflerin Neyrab köyüne yönelik saldırısı dün birkaç noktadan sürdü. Muhalifler bölgeye yoğun top ve havan atışları gerçekleştirirken, yer yer çatışmalar meydana geldi. Fakat Neyrab merkezinin hala rejim tarafından kontrol edildiği ileri sürüldü.

Rusya kabul etti 

İdlib’de gerçekleştirilen ve iki şehit verilen hava saldırısının ardından, Rusya tarafından yapılan açıklamada bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı.

Bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mevziinin de yer aldığı Neyrab ve çevresinde bulunan muhalifleri bombaladığını doğrulayan açıklamasında, hava saldırısının Rus Hava Kuvvetleri’ne ait Su-24 tipi savaş uçağı tarafından düzenlendiğini bildirdi.  

Yerel kaynaklar, söz konusu saldırıda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait tankın hedef alındığını ve iki şehidin burada verildiğini duyurmuştu. 

Söz konusu saldırıda Tankçı Sözleşmeli Er Mustafa Ertürk ile birlikte şehit olan Tankçı Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları’nın yakınlarına gönderdiği ve sosyal medyada yayılan görüntüde, "Durum bu… Dünkü uçak saldırısında ucuz kurtulduk, iyi saklandık." dediği ortaya çıktı. Fırıncıoğulları’nın bu görüntüyü şehit olmadan bir gün önce çektiği öğrenildi. 

Yine saldırdılar

Rusya'ya ait savaş uçakları, Neyrab yakınlarında bulunan Kaminas’ı da hedef aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ise Serakib ve Neyrab’da bulunan rejim hedeflerini topçu atışları ile vurdu. 

Öte yandan, Rus uçakları, Halep’in batısında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) de gözlem noktasının yer aldığı Atarib 111. Alay çevresi, İdlib’in güneyindeki Mastume, Halep’in batısında bulunan Kefernuran ve Tikad köyüne hava saldırıları gerçekleştirdi. 

Beşşar Esed rejimi güçleri Atarib kasabasına, muhalifler de Kefruma hattında konuşlu rejim mevzilerine top atışı gerçekleştirdi. 

KAPLAN füzeleri sınıra sevk edildi

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait TRG-300 KAPLAN füzeleri ve mühimmat ikmal aracının Suriye sınırına sevk edildiği bildirildi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) İdlib güneyinde yeni bir gözlem noktası kurduğu kaydedildi.  

Rusya'ya ait savaş uçakları tarafından muhalif grupların mevzilerine yönelik gerçekleştirilen hava saldırıları artarken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sinyal ve radarlara etki eden KORAL sistemini sınıra konuşlandırdığı iddia edildi. 

Yorumlar (0)