İdlib görüşmelerinde ikinci gün başladı

Türk ve Rus heyetleri arasında İdlib konusunda yapılan ikinci gün görüşmeleri başladı.

GÜNDEM 18.02.2020, 10:40
İdlib görüşmelerinde ikinci gün başladı

Türk ve Rus heyetlerinin Suriye’nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki durumu değerlendirmek amacıyla Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleştirdiği görüşmelerin ikinci gününe başlanıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı binasında Rusya saati ile 10.00’da başlayan görüşmelere diplomatlar, askerî yetkililer ve istihbarat yetkilileri katılıyor. Görüşmeler basına kapalı olarak gerçekleştiriliyor.

Türk heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Büyükelçi Sedat Önal, Rus heyetine ise Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sergey Verşinin ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Aleksandr Lavrentyev başkanlık ediyor.

Türk ve Rus karma heyetleri dün İdlib konusunda Rusya'nın başkenti Moskova’da görüşmelere başlamıştı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, toplantıda Türk heyeti, Suriye’nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde gerginliğin süratle azaltılması ve insani durumun daha fazla kötüleşmesinin önüne geçilmesi gerekliliğine vurgu yapmıştı.

Ayrıca görüşmede İdlib kentinde Soçi mutabakatı kapsamında varılan mutabakatların tam olarak uygulanması ve ihlallerin engellenmesi için alınabilecek önlemler masaya yatırılmıştı.

Görüşmelere yarın da (bugün) devam edileceği açıklanmıştı.

Yorumlar (0)