İdlib'den kaçış sürüyor: Sayı 800 bine dayandı!

Suriye'de Beşşar Esed rejimine ait güçlerin saldırılarından kaçan binlerce kişi, güvenli bölgelere kaçmaya devam ediyor.

GÜNDEM 08.02.2020, 13:08
İdlib'den kaçış sürüyor: Sayı 800 bine dayandı!

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ile destek veren grupların, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne yönelik saldırıları sebebiyle güvenli bölgelere kaçanların sayısı, son 5 günde gelen yaklaşık 100 bin kişi ile beraber neredeyse 800 bin oldu. 

Söz konusu saldırılar sonucu kaçan sivillerin büyük bir kısmı, Hatay ilinin Reyhanlı ilçesi karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Atme, Kah, Deyr Hassan ve Kefer Lusin gibi bölgelerdeki sınıra yakın kamplar ile İdlib'de zeytin ağaçlarının bulunduğu alanlara, daha güvenli olduğu için Türkiye'nin terörden arındırdığı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtı bölgelerine sığınıyor.

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içerisinde bulunan Halep kentinin batısı ve güneyinden, İdlib kent merkezinden ve Cebel Zaviye, Eriha ile Serakip ilçelerinden göç eden sivillerin sayısı her geçen gün artıyor.

Göç edenlerin sayısı son 5 günde 100 bine ulaştı. Kasım ayından itibaren evleri ile arazilerini bırakarak göç edenlerin sayısı ise neredeyse 800 bin oldu. 

Göç eden siviller, oldukça zor şartlar altında yolculuk yapıyor. Kamyonet kasalarında göç eden siviller, etkili olan soğuk hava ve yağış nedeniyle zorlanıyor. Özellikle de çocukların yorgun olduğu fark ediliyor. 


 

Yorumlar (0)