İdlib'de Türkiye'ye destek gösterisi!

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde bir araya gelen halk, Türkiye'ye destek gösterileri yaptı.

GÜNDEM 14.02.2020, 17:55
İdlib'de Türkiye'ye destek gösterisi!

Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin yoğun saldırılarına maruz kalan İdlib kent merkezi ile kırsalındaki Dana, Sarmada, Marrıtmısrin ve Keferte Harim gibi bölgelerde toplanan on binlerce sivil, ellerine Türk ve Suriye "devrim" bayraklarını alarak toplandı.

İdlibliler, Türkçe, Arapça ve İngilizce "Sivillerin korunması isteğimizdir", "Kurtarılmış bölgelere Türk kardeşlerimiz hoş geldiler" yazan dövizler ve pankartlar taşıdı.

Destek gösterisine gelen aktivist Rudvan el Atraş, Türkiye'nin, hava saldırılarından kaçanların sığınağı olduğunu belirtti.

Atraş, "Kurtarılan bölgelerde kalan yerlerin ciddi bir şekilde korunmasını istiyoruz. Yoksa rejim bu bölgeleri ele geçirirse sınır hattında yeni bir insani felaket yaşanacak." diye konuştu.

Bir diğer gösterici Ali Kassum da "Buradan Birleşmiş Milletler'e (BM) mesaj iletiyoruz. Sizin sessizliğinizi ya Esed rejimine destek ya ona yeşil ışık vermek olarak anlıyoruz. O yüzden BM'den 'İdlib'de göçün, yerinden edilmelerin, saldırıların olmadığı' yalanlarını ortaya çıkaracak bir heyet göndermesini istiyoruz. Yüzlerce ilçe, belde köy tehcir edildi." dedi.

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib, iç savaşın başından beri muhaliflerin ve rejim karşıtı silahlı grupların kalesi niteliğinde bulunuyor. 

Yorumlar (0)