İdlib'de şehit sayımız 33: Siyasilerden sert tepki geldi!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İdlib'de rejim unsurları tarafından gerçekleştirilen alçak saldırıda 33 Türk askerinin şehit olduğunu duyurdu.

GÜNDEM 27.02.2020, 23:53 28.02.2020, 12:19
İdlib'de şehit sayımız 33: Siyasilerden sert tepki geldi!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Esed rejim güçleri tarafından İdlib'de TSK mensuplarımıza karşı yapılan hava saldırısı sonucu 22 Mehmetçiğimizin şehit olduğunu kamuoyuyla paylaşmıştım. Yaralılarımızın ve ağır yaralılarımızın olduğunu da ifade etmiştim. Maalesef ağır yaralılarımızdan 7 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Hava saldırısı sonucu 33 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur." açıklamasında bulundu.

Doğan, hastanelerde bulunan yaralı askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadığını ifade ederek, "Ben tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralılarımızla ilgili durumu kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğim. Milletimizin başı sağ olsun." dedi. 

Siyasilerden alçak saldırıya sert tepki geldi.

Fahrettin Altun: Misliyle mukabele edilmesi kararlaştırıldı

İdlib'den gelen şehit haberlerinin ardından ilk açıklama geldi. 

Altun, "Kahraman askerlerimizin kanı yerde bırakılmayacak, Suriye sahasında devam eden faaliyetlerimiz, bayrağımıza uzatılan eller kırılana dek sürecek. Namlusunu, askerlerimize doğrultan gayrimeşru rejime misliyle mukabele edilmesi kararlaştırılmıştır. Hava ve kara ateş destek unsurlarımızla rejimin bilinen tüm hedefleri ateş altına alınmıştır, alınmaya devam etmektedir. Geçmişte Ruanda'da, Bosna Hersek'te yaşananların bugün İdlib'de tekrarlanmasına seyirci kalınamaz, kalınmayacaktır. Astana Süreci tarafları başta olmak üzere tüm uluslararası toplumu üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Ömer Çelik: Bu kalleşliğin hesabını en ağır şekilde verecekler

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin milli güvenliğini sağlamak üzere İdlib'de görev yapan askerlere rejim unsurları tarafından gerçekleştirilen alçak saldırıda şehit olan kahramanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bu alçak saldırıyı hak ettiği şekilde cevaplandırdığını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Katil rejim ve onu cesaretlendirenler bu kalleşliğin hesabını en ağır şekilde vereceklerdir. Türkiye, Suriye'de yürüttüğü haklı mücadelesini uluslarası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanarak hedeflerine ulaşana kadar sürdürmekte kararlıdır. Milletimizin başı sağolsun."

"NATO ile istişare süreci başlıyor"

Çelik, "NATO ile yarın sabah istişare süreci başlatılıyor. Türkiye'nin uğradığı saldırı NATO'ya yapılmıştır. Uçuşa yasak bölge için somut eylem bekliyoruz. " ifadelerine yer verdi. 

"Mültecileri tutabilecek durumda değiliz"

Türkiye'nin mülteci politikasının aynı olduğunu ama ortada bir durum olduğunu dile getiren Çelik, "Artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz." ifadelerini kullandı.

Fuat Oktay: Bu alçakça saldırının bedelini ağır ödeyecekler!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İdlib'de düzenlenen kalleş saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Tarihe savaş suçlusu olarak geçecek olan terör devletinin başı Esed ve rejim unsurları bu alçakça saldırının bedelini ağır ödeyeceklerdir. Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak üzere İdlib'de bulunan askerlerimize düzenlenen alçakça saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun." ifadelerine yer verdi.

Mustafa Şentop: Her saldırı en ağır biçimde cevabını alacak!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, "Diplomasi ve uluslararası düzeyde girişimler devam ederken sahada ülkemizi hedef alan her saldırı, en ağır biçimde cevabını alacaktır." açıklamasında bulundu. 

Akşener programını iptal ederek Ankara'ya döndü

İYİ Parti’den yapılan yazılı açıklamada, "İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, İdlip’de meydana gelen gelişmelerle ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü. Sayın Genel Başkan, Balıkesir programını iptal ederek, gelişmeleri takip ve değerlendirmek üzere Ankara’ya dönüyor" denildi.

CHP'de olağanüstü İdlib toplantısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir TV program çıkışı parti genel merkezine geçti. Parti yöneticileri ile İdlib'deki gelişmeleri görüşen Kılıçdaroğlu, durum değerlendirmesinde bulundu.

Hatay milletvekillerine talimat

Toplantıda, Hatay milletvekillerinin gelişmeleri takip için Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile kente gönderildiği öğrenildi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti genel merkezindeki çalışmasını sürdürdüğü belirtildi.

Bahçeli Genel Merkez'de

Divan üyeleriyle bir araya gelen Devlet Bahçeli MHP Genel Merkezi'nde gelişmeleri takip etti. 

Destici ve Karamollaoğlu'ndan İdlib'deki şehitlerimiz için başsağlığı mesajı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan askerler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Destici, mesajında, devletin, milletin ve kahraman ordumuzun yanında olduklarını belirterek, "Kahraman ordumuz meşruiyet sınırları içinde bulunduğu İdlib'de Rusya ve Suriye rejimi ortak yapımı kahpe saldırıların hedefi olmuştur. Bu hain saldırıların neticesinde şehit ve yaralılarımız vardır. Bu mübarek gecede her şeyden önce şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar niyaz ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Böyle zor zamanlarda milli birliği tesis etmenin ve ortak duruş sergilemenin her vatansever için bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Destici, "Ümit ediyoruz ki toplumumuzun bütün kesimleri bu doğrultuda hareket edecektir. Hiçkimse bu süreçte kutuplaşma üretme, milli birlik ve beraberlik ruhumuza aykırı tavır sergileme ve bu çizgide siyaset üretme hevesine düşmemelidir." değerlendirmesini yaptı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu da sosyal medya hesabından, "Böylesi mübarek bir gecede İdlib'deki hain saldırı sebebiyle gelen acı haberler yüreğimizi yakmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Bu millet her zorluğu birlik ve beraberlikle aşabilecek güçtedir. Milletimizin başı sağolsun." mesajını paylaştı.

Yorumlar (1)
Şahin 19 4 yıl önce
Harakat başlatılmalı rejim başta olmak üzere Rus askerleri'de hedef alınmak suretiyle derahal en ağır cevap verilmeli