İdlib'de 14. Türk-Rus Devriyesi icra edildi

Millî Savunma Bakanlığı (MSB) Suriye'nin İdlib kentinde Türk-Rus Birleşik Kara Devriyesi'nin 14'üncüsünün gerçekleştirildiğini açıkladı.

GÜNDEM 02.06.2020, 11:58
İdlib'de 14. Türk-Rus Devriyesi icra edildi

Türkiye MSB (Millî Savunma Bakanlığı), Suriye'nin İdlib vilayetindeki stratejik konumda bulunan M4 kara yolunda Türkiye ve Rusya'ya ait kara ve hava unsurlarının bir araya gelmesiyle 14'üncü Türk-Rus Birleşik Kara Devriyesi'nin icra edildiğini duyurdu.

Türkiye Millî Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan yazılı bilgilendirmede, Türkiye-Rusya Federasyonu Mutabakatı kapsamında İdlib kentindeki kritik M4 kara yolunda her iki ülkenin kara ve hava unsurlarının buluşmasıyla 14'üncü Türk-Rus Birleşik Kara Devriyesi'nin uygulandığı belirtildi.

2019 yılının Ekim ayında Türkiye ile Rusya arasında süren kritik görüşmenin ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile birlikte basın karşısına çıkan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10 maddelik tarihî anlaşmadan çıkan mutabakat muhtırasını okumuştu.

İmzalanan mutabakat muhtırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 10 maddede mutabık kaldığı belirtilmişti.

Yorumlar (0)