İddianame kabul edildi!

İstanbul'da E-5 otoyolu Pendik mevkiinde içinde hamile kadın olan araca saldırdıkları gerekçesiyle tutuklanan Hasan ve Hüseyin Sel hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

GÜNDEM 12.07.2019, 12:56 12.07.2019, 13:12
İddianame kabul edildi!

6 Temmuz günü Yunus Emre Bahçıvan ve hamile eşi Ayfer Bahçıvan'ın içinde bulunduğu araca, Pendik D-100 Karayolu'nda seyir halindeyken saldırıda bulundukları gerekçesiyle tutuklanmalarına karar verilen Seydioğlu Baklava AŞ sahipleri Hasan ve Hüseyin Sel hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianame, Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildi.

Mahkeme, iddianamenin kabulüne karar verdi. Mahkeme tarafından hazırlanan tensip zaptında sanıklar Hasan ve Hüseyin Sel'in tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. 

Davaya ilişkin ilk duruşma, 30 Temmuz Salı günü gerçekleştirilecek. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Seydioğlu Baklava AŞ sahipleri Hasan ve Hüseyin Sel'in 'kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma', 'mala zarar verme' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 5 yıl 4’er aydan 20’şer yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor. 

Ne olmuştu?

Trafik magandaları Hasan Sel ve Hüseyin Sel, içinde Yunus Emre Bahçıvan ve hamile eşi Ayfer Bahçıvan'ın bulunduğu arabaya yol verme meselesi yüzünden saldırmıştı. Saldırgan aracın aynasını kırmış, o anlar da cep telefonu kamerasına yansımıştı. 

İddialara göre, Hasan Sel ve Hüseyin Sel'in içinde bulunduğu araç, trafik polisine yakalanmamak için emniyet şeridinden çıkarak bir başka aracın önüne kırmak istemiş, bunun üzerine tartışma çıkmıştı.  Otomobilden inen maganda, camı yumruklamaya başlamış, hatta hızını alamayınca aynayı kırmış ve kaputun üzerine çıkıp tekmelemeye başlamıştı.

Bu sırada şaşkınlığa uğrayan sürücü Yunus Emre Bahçıvan ve hamile eşi Ayfer Bahçıvan, bu anları cep telefonu ile kayıt altına almıştı.  Araç sürücüsü, kaydettiği görüntülerle polise gidip şikayetçi olmuştu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet üzerine harekete geçmiş, şüpheliler Hasan Sel ve Hüseyin Sel hakkında 'mala zarar vermek' ve 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçlarından soruşturma başlatılmıştı. 


 

Yorumlar (0)