İcra Müdürlüğü 700 personel alacak

İcra Müdürlüğü tarafından 700 icra müdürü ve müdür yardımcısı alımı yapılacağı duyuruldu. Beklenen sınav tarihi de açıklandı.

GÜNDEM 21.10.2019, 14:13 21.10.2019, 14:36
İcra Müdürlüğü 700 personel alacak

İcra Müdürlüğüne yapılacak personel alımı için başvurular 7 Kasım tarihinde başlayacak. Sınava girmek isteyen icra müdürü ve icra müdürü yardımcıları adayları için beklenen tarih açıklandı.

Sınav başvuruları 7 Kasım tarihinden itibaren elektronik ortamda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) başvuru merkezleri üzerinden veya bireysel olarak ÖSYM’nin "https://ais.osym.gov.tr" adresi aracılığıyla yapılacak. Posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Başvurular 14 Kasım'da sonlanıyor

Sınava girmek isteyen adaylar 7-14 Kasım tarihleri arasında ÖSYM'nin internet sayfasında bulunan e-işlemler bölümündeki ödemeler ekranından kredi kartı veya banka kartı kullanarak ÖSYM adına 216 TL sınav ücreti yatıracak.

Başvurular ise 14 Kasım tarihinde sona erecek. Geç başvuru tarihi olarak yayınlanan 27 Kasım'da başvuru yapacak adayların ise 324 TL ödemesi gerekecek. Geç başvuru gününde yapılan başvuruların sınav ücreti aynı gün saat 23.59'a kadar ÖSYM'nin internet sayfasından yatırılabilecek. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti bankalar aracılığıyla yatırılamayacak.

Sınav ücretini yatırarak sınav başvurusunu sonlandıran adaylara ÖSYM tarafından adayların sınava girecekleri bina ve salon, sınav tarihi ve saati bilgilerini içeren Sınava Giriş Belgesi hazırlanacak.

Sınavın organizasyonu ve uygulanması, tamamen ÖSYM'nin sorumluluğunda olacak. Sınav görevlileri de yine ÖSYM tarafından atanacak.

Aday kriterleri de yayınlandı

Sınava girmek isteyen adayların yazılı sınavın yapılacağı yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmaları (doğum tarihleri 1 Ocak 1984 ve daha sonra olanlar), hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü ya da adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olmaları gerekmektedir.

Sınav tarihi belli oldu mu?

Yazılı sınavın yapılacağı tarih ÖSYM tarafından duyuruldu. ÖSYM'nin 28 Aralık Cumartesi günü Ankara'da yapacağı sınav saat 10.15'te başlayacak ve 90 dakika sürecek. Adaylar sınav binalarına saat 10.00'dan itibaren giriş yapamayacak.

Sınavda adaylar, 35 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testi ile 35 sorudan oluşan alan bilgisi testiyle karşılaşacaklar.

Yazılı sınavda 100 tam puan üzerinden en az 70 almak üzere en yüksek puan alandan başlayarak bin 400 aday, Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınava çağrılmaya hak kazanacak.

Sınav sonuçlarına ÖSYM'nin internet sayfasından ulaşılabilecek. Adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderimi yapılmayacak.

Sözlü sınava geçtikten sonra...

Yazılı sınav sonucunda sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sınav sonuçlarının ÖSYM ve Adalet Bakanlığı internet sitesinde ilan edilmesinden itibaren 5 gün içerisinde istenilen belgeleri Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığına getirmek ya da masrafını karşılamak koşuluyla Cumhuriyet başsavcılıkları aracılığıyla Acele Posta Servisi (APS) kullanarak gönderecekler.

Yazılı ve sözlü sınavın ardından başarılı olan adayların atamaları kura ile yapılacak. Sözlü sınav tarihi, nihai sonuçlar ve kura günü ile yeri Adalet Bakanlığın internet sitesinden yayınlanacak.

Yorumlar (0)