İçişleri’nden yeni genelge: Bu etkinlikler için PCR testi zorunlu olacak

İçişleri Bakanlığı’nca 81 ilin valiliğine Kimi Faaliyetler için PCR Testi Zorunluluğu konulu bir genelge gönderildi. Gönderilen genelgede tiyatro, konser vb. toplu etkinlikler için aşı veya PCR negatif testi zorunluluğunun aranmasının detayları yer aldı.

GÜNDEM 20.08.2021, 22:45 22.08.2021, 14:05
İçişleri’nden yeni genelge: Bu etkinlikler için PCR testi zorunlu olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yapılan Kabine toplantısının ardından yapmış olduğu açıklamada 6 Eylül tarihi itibarıyla aşısını yaptırmayan kişilerin, sinema, konser ve tiyatro gibi alanlara girebilmeleri için sonucu negatif olan PCR testinin alınmasının gerekeceğini söylemişti.

81 ile PCR testi Zorunluluğu genelgesi

İçişleri Bakanlığı tarafından tüm şehirlere PCR Testi Zorunluluğu konulu genelge gönderildi.

Gönderilen genelgede şimdiye dek ilk doz aşılamada yüzde 73, ikinci dozda ise yüzde 55.5 düzeyine ulaşıldığı ifade edilerek salgını kontrol altına almada aşılamanın önemine bir kez daha vurgu yapıldı.

Hangi tedbirler alınacak?

Genelgede alınan tedbirlere göre 6 Eylül 2021 Pazartesi’den itibaren aşı olmayan kişilerin, sinema, konser, tiyatro gibi vatandaşların toplu şekilde bulunduğu faaliyetlere katılımına ilişkin negatif sonuçlu PCR testi ibrazının zorunlu hale getirileceği ifade edildi.

Böylece işletmeciler tarafından etkinliklere giriş esnasında HES kodu ile aşılanan/hastalığı geçiren kişilerin (bilimsel olarak bağışıklık kabul edilen süreye göre) veyahut azami 48 saat öncesinde yapılan PCR testi sorgulamasının aranacağı kaydedildi. Eğer kişi aşılı değil veya hastalığı geçirmemiş veya PCR negatif testi yok ise etkinliğe alınmayacak.

Şehirlerarası seyahat…

Aşısını olmayan veya hastalığı geçirmeyen kişilerin özel araç hariç olmak üzere otobüs, uçak, tren veya diğer toplu taşıma araçlarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatler için de negatif sonuçlu PCR testi bulundurulacak.

Yorumlar (0)