İçişleri'nden 'göçmen' kararı

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, başkent Ankara özelinde yeni kararlar alındığını açıkladı. Buna göre, 2 Eylül 2021 tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere, Ankara şehri mülki sınırları geçici koruma kaydına kapatıldı. Başkentteki Suriyeliler kayıtlı olduğu kentlere gönderilecek.

GÜNDEM 01.09.2021, 19:24 01.09.2021, 19:31
İçişleri'nden 'göçmen' kararı

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nden önemli bir açıklama geldi. Buna göre, Ankara ili mülki sınırları geçici koruma kaydına kapatıldı. 

"Geçici koruma kaydına kapatılmıştır"

İçişleri Bakanlığı'nın göçmenler konusunda aldığı yeni kararlar ise şu şekilde:

  1. 2 Eylül 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak kaydıyla Ankara ili mülki sınırları geçici koruma kaydına kapatılmıştır.
     
  2. Türkiye'nin diğer illerinde kayıtlı olup fiilen Ankara'da yaşayan geçici koruma statüsüne sahip Suriyeliler tespit edilerek kayıtlı oldukları kentlere geri gönderilecek ve kayıtlı oldukları kentlerde ikamet süreçleri bildirim yükümlülüğü getirilerek izlenecektir.
     
  3. Ankara'daki asayiş, uyuşturucu ve göç olaylarına kaynaklık eden metruk binalar ve bu binalarda yaşayan yabancılar tespit edilerek tahliye ve yıkım işlemleri tamamlanacak ve bahse konu yabancılar kayıtlı oldukları şehirlere gönderilecektir.
     
  4. Herhangi bir ikamet izni ya da koruma statüsü olmayan düzensiz göçmenlerin kolluk birimleri tarafından yakalanarak geri gönderme prosedürlerinin yerine getirilmesi maksadıyla 'Geri Gönderme Merkezleri'nde idari gözetim altına alınmaları kararlılıkla sürdürülecektir.
     
  5. Yabancılara ait vergi levhası bulunmayan iş yerleri ile ilgili olarak gerekli mevzuat kapsamında her türlü yaptırım derhal uygulanacaktır.

Yorumlar (0)